• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelné flíčky
Napište svůj komentář k receptu

Zelné flíčky

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelné flíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo
    • cibule
    • hlávkové zelí bílé
    • těstoviny fleky

Postup přípravy receptu

1
Na sádle v kastrole bez pokličky pražíme nakrájené zelí (zelí dáme dost, zmenší totiž objem), osolíme a opepříme. Když začíná nabírat hnědou barvu (nejprve pustí šťávu, tu vydusíme a OPÉKÁME DOHNĚDA, mícháme!), smícháme jej s vařenými fleky a smaženou cibulí. Můžeme, ale nemusíme zapéct. Tyto fleky chutnají i zapřísáhlým masožravcům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 12. 9. 2006 14:57

    Veroniko, aj dnes je to na Slovensku vcelku bežné jedlo, a tak ako u vás, aj u nás niekto kapustu žmýka, niekto nie. Ja osobne nežmýkam, prebytočná tekutina sa vyparí.

  • Veronika Nováková | 12. 9. 2006 12:19

    souhlasím s vyždímáním zelí a to nejen proto,že to mám vyzkoušené,ale recept mám od mojí prababičky ze slovenska,která má datum naronení v 19.století.Bylo to jídlo chudých,dnes je to mnamka.

  • Jaroslava Oumarová | 1. 6. 2006 21:49

    Jsem ráda, že chutnalo:-) A jak píšete, jednou za čas promastit vnitřnosti neškodí:-)))

  • Marti | 1. 6. 2006 18:43

    Takova pochoutka se nezapre. Zeli, testoviny a dva parky a cibuli jsem mela doma a udelala jsem to na obed a moc a moc jsem si pochutnala. To se tady v USA nenajde. Bylo to docela mastne, ale jednou za cas to vubec nevadi. Davam za jedna.

  • Anonym | 7. 4. 2006 21:14

    Ano, robim tiez tak ako pani Terezka , dusim kapusticku na karamele a to je skutocne pochutka...mnam

  • temporary | 7. 4. 2006 13:24

    Nevěřila jsem, vyzkoušela a žasla nad tou dobrotou.... zelí jsem šupla z kráječe rovnou smažit, takže správná rychlovka...

  • Martina S. | 15. 3. 2006 15:25

    Výborné. Moc nám chutnalo. Ze zkušeností tady pochytaných jsem přidala jak rozškvařenou slaninu, tak i trochu škvarečků. Lahoda.

  • Tereza Jarčušková | 14. 3. 2006 07:51

    Libore, lenže s tou "vodou" vylejete aj množstvo minerálov a vitamínov a to je podľa mňa škoda.

  • Libor Placek | 14. 3. 2006 07:44

    Přesně, jak uvádí paní Milada. Zelí je potřeba osolit, nechat pustit vodu a pořádně vyždímat. Pak se opraží pěkně do červena. Cibuli nepřidávám, to zelí stačí. A když se přidá na kostičky opražená anglická slanina, je to jedna báseň. Nejradši to dělám s vřeteny, ty kousky zelí se na nich pěkně zachytí. Vychlazené pivo nutné!

  • Josef Hladik | 28. 2. 2006 19:32

    Opecene kure oberu a maso pridam do zeli ktere podusim na slanine , misto fleku davam fazole.

  • Milada Ledvinová | 27. 2. 2006 14:36

    Zelí k flekům upravuji ještě trochu jinak, nakrouhám, prosolím, až pustí vodu, ještě ho důkladně vyždímám a potom teprve smažím na větším množství tuku. Doporučuji, vyzkoušejte, zelíčko má trochu jinou chuť i vzhled.

  • Kafenka :-) | 23. 2. 2006 09:34

    Dělám flíčky tak, jak píše paní Terezka.. Udělám si tmavší karamel, na něm dusím hlávkové zelí a nakonec jen osolím a smíchám s těstovinami... No úplně jste mě dámy navnadily, udělám je dneska na oběd..

  • Mirka.G. | 22. 2. 2006 13:22

    Výborné sú aj nasladko: pred dokončením dat cukor a posypať škoricovým cukrom. Vtedy nedávam korenie a solím len mierne, ako sladké jedlo.

  • Pavlína Svitáková | 22. 2. 2006 12:57

    Nám také chutná spíše s kyselým zelím.Nejlepší se škvarky,pepř,osmažená cibulka.Obdoba halušek.Když je málo času je to rychlovka.

  • Tereza Jarčušková | 22. 2. 2006 10:52

    Niekde sa robia fliačky tak, že sa nechá trocha cukru skaramelizovať a potom sa na ňom dusí kapusta.

  • Jitka Malinová | 22. 2. 2006 10:40

    Cibulku ani pepř nedávám, ale anglickou ano, ale jen 5 dkg. Ani já zelí nepeču, jen dusím, mám strach, aby nezhořklo. Vyzkouším a uvidíme.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 2. 2006 09:54

    Doporučuji jednou vyzkoušet bez slaniny,je to také moc dobré a "lehčí":-). Má to jinou chuť. Slanina tomu dává "uzenou" příchuť. Bez ní vynikne zelí a cibulka. A pepř - ale nepřežeňte to s ním.

  • Anonym | 22. 2. 2006 09:32

    Dělám obdobně i se slaninou, ale zelí neopékám, jen dusím. Příště vyzkouším a dám vědět.

  • Tereza Jarčušková | 22. 2. 2006 06:56

    Áno, tak to je ono. Fliačky patria k hlávkovej kapuste, ale pridajte rozškvarenú slaninku a bude to ešte lepšie. A nešetrite ňou : )))

  • Marie Němcová | 21. 2. 2006 22:07

    Dělám z kysaného zelí.Ale jinak stený postup.Ani nezapékám.Vařila nám je babička a říkala tomu Krautfleky ( ´kraut-německy zelí) Já je vařím svým dcerkám a těm to také moc chutnámJednoduché,rychlé a moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hlávkové zelí Pepř mletý Sádlo Sůl Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Slané pečivo - co dům dal

Slané pečivo - co dům dal

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

192
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
120
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
120
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
99
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…
97
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé

Zajímavé články

Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou, mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou,…
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
AHA.cz Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Producent Harvey Weinstein (73) v kauze sexuálních zločinů: Porota rozhodla!

Producent Harvey Weinstein (73) v kauze sexuálních zločinů: Porota rozhodla!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

  • Recepty.cz
  • Zelné flíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact