Okapané zelí pokrájíme na kratší kousky, šunku nebo slaninu na drobno, sýr s česnekem nastrouháme na jemno. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu, dle chuti osolíme a opepříme a dobře promícháme. Přisypeme mouku dle potřeby, abychom vytvořili směs, která bude kompaktní a bude držet pohromadě při smažení.
V nepřilnavé pánvi s troškou rozpáleného oleje smažíme malé placičky, které připravíme tak, že z připravené směsi odebíráme lžící hromádky, které na pánvi zploštíme na placičky. Smažíme z obou stran dozlatova a dokřupava. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
3
Placičky podáváme teplé jako hlavní chod, případně jako přílohu například k minutkám. Placičky jsou výborné i vychladlé, takže je můžeme podávat i jako chuťovku k pivu.