• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňáky se zelným salátem
Napište svůj komentář k receptu

Zelňáky se zelným salátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pokrmy z brambory jsou základem staročeské kuchyně. Ať již to jsou bramboráky, kucmoch, chlupaté knedlíky, bramborové placky nebo právě zelňáky, všechny jsou výtečné a nejsou ani nikterak složité. Tyto zelné placky jsou toho důkazem. Vychutnáte si je jak zatepla k večeři, tak zastudena ke svačině.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g anglická slanina
    • 500
      g kysané zelí + 250 g na salát
    • 1
      kg brambory typ B
    • 200
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce majoránka sušená
    • olej na smažení
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      hrst kopr nasekaný
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Slaninu pokrájejte na malé kostičky, dejte do pánve a vypečte dozlatova. Zelí pokrájejte na co nejmenší kousky a přidejte ke slanině. Krátce poduste a nechte vychladnout.

RADA: Jak na domácí kysané zelí?

2
Mezitím oloupejte brambory a nastrouhejte je nahrubo. Dejte je do cedníku a důkladně vymačkejte, aby se zbavily přebytečné tekutiny. Brambory přendejte do větší mísy, přidejte vychladlé zelí se slaninou, mouku, vejce, utřený česnek a majoránku. Vše dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

RADA: Jak rychle nastrouhat brambory

3
Pánev nebo lívanečník vytřete olejem, rozpalte, lžící tvořte placičky a smažte je z obou stran dozlatova, vždy tak minutu až dvě. Hotové placky odkládejte na papírovou utěrku.
4
Zbylé zelí promíchejte s nadrobno nasekanou cibulí a nasekaným koprem. Placky podávejte se zelným salátem.

RADA: Krájení cibule

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelná polévka

Zelná polévka

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Zelňáky z kysaného zelí se sýrem

Zelňáky z kysaného zelí se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Smažení Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Červená cibule Česnek Hladká mouka Kopr Kysané zelí Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Vejce

Bramboráky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Bramboráky

Poslední sledované recepty

24
Jablečná buchta
Jablečná buchta
20
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Čevabčiči
Čevabčiči
17
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Zelňačka tety Vandy
Zelňačka tety Vandy
Zelňačka z uzených žeber
Zelňačka z uzených žeber
Zelňáky jihočeské
Zelňáky jihočeské
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelné karbanátky s uzeným masem
Zelné karbanátky s uzeným masem
Zelné knedlíky
Zelné knedlíky
  • Recepty.cz
  • Zelňáky se zelným salátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact