• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zelňáky se zelným salátem
Napište svůj komentář k receptu

Zelňáky se zelným salátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pokrmy z brambory jsou základem staročeské kuchyně. Ať již to jsou bramboráky, kucmoch, chlupaté knedlíky, bramborové placky nebo právě zelňáky, všechny jsou výtečné a nejsou ani nikterak složité. Tyto zelné placky jsou toho důkazem. Vychutnáte si je jak zatepla k večeři, tak zastudena ke svačině.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g anglická slanina
    • 500
      g kysané zelí + 250 g na salát
    • 1
      kg brambory typ B
    • 200
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce majoránka sušená
    • olej na smažení
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      hrst kopr nasekaný
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Slaninu pokrájejte na malé kostičky, dejte do pánve a vypečte dozlatova. Zelí pokrájejte na co nejmenší kousky a přidejte ke slanině. Krátce poduste a nechte vychladnout.

RADA: Jak na domácí kysané zelí?

2
Mezitím oloupejte brambory a nastrouhejte je nahrubo. Dejte je do cedníku a důkladně vymačkejte, aby se zbavily přebytečné tekutiny. Brambory přendejte do větší mísy, přidejte vychladlé zelí se slaninou, mouku, vejce, utřený česnek a majoránku. Vše dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

RADA: Jak rychle nastrouhat brambory

3
Pánev nebo lívanečník vytřete olejem, rozpalte, lžící tvořte placičky a smažte je z obou stran dozlatova, vždy tak minutu až dvě. Hotové placky odkládejte na papírovou utěrku.
4
Zbylé zelí promíchejte s nadrobno nasekanou cibulí a nasekaným koprem. Placky podávejte se zelným salátem.

RADA: Krájení cibule

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelná polévka

Zelná polévka

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Zelňáky z kysaného zelí se sýrem

Zelňáky z kysaného zelí se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Smažení Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Červená cibule Česnek Hladká mouka Kopr Kysané zelí Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Vejce

Bramboráky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opilé řezy

Opilé řezy

Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Bramboráky

Poslední sledované recepty

158
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
109
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
105
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
76
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
75
Rychlá kuřecí roláda z řízků
Rychlá kuřecí roláda z…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jenovéfa Boková: Vary v ohrožení?! Zranila se při natáčení

Jenovéfa Boková: Vary v ohrožení?! Zranila se při natáčení

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Zelňačka tety Vandy
Zelňačka tety Vandy
Zelňačka z uzených žeber
Zelňačka z uzených žeber
Zelňáky jihočeské
Zelňáky jihočeské
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelné karbanátky s uzeným masem
Zelné karbanátky s uzeným masem
Zelné knedlíky
Zelné knedlíky
  • Recepty.cz
  • Zelňáky se zelným salátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact