• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelňáky se zelným salátem
Napište svůj komentář k receptu

Zelňáky se zelným salátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pokrmy z brambory jsou základem staročeské kuchyně. Ať již to jsou bramboráky, kucmoch, chlupaté knedlíky, bramborové placky nebo právě zelňáky, všechny jsou výtečné a nejsou ani nikterak složité. Tyto zelné placky jsou toho důkazem. Vychutnáte si je jak zatepla k večeři, tak zastudena ke svačině.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g anglická slanina
    • 500
      g kysané zelí + 250 g na salát
    • 1
      kg brambory typ B
    • 200
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce majoránka sušená
    • olej na smažení
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      hrst kopr nasekaný
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Slaninu pokrájejte na malé kostičky, dejte do pánve a vypečte dozlatova. Zelí pokrájejte na co nejmenší kousky a přidejte ke slanině. Krátce poduste a nechte vychladnout.

RADA: Jak na domácí kysané zelí?

2
Mezitím oloupejte brambory a nastrouhejte je nahrubo. Dejte je do cedníku a důkladně vymačkejte, aby se zbavily přebytečné tekutiny. Brambory přendejte do větší mísy, přidejte vychladlé zelí se slaninou, mouku, vejce, utřený česnek a majoránku. Vše dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

RADA: Jak rychle nastrouhat brambory

3
Pánev nebo lívanečník vytřete olejem, rozpalte, lžící tvořte placičky a smažte je z obou stran dozlatova, vždy tak minutu až dvě. Hotové placky odkládejte na papírovou utěrku.
4
Zbylé zelí promíchejte s nadrobno nasekanou cibulí a nasekaným koprem. Placky podávejte se zelným salátem.

RADA: Krájení cibule

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelná polévka

Zelná polévka

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Zelňáky z kysaného zelí se sýrem

Zelňáky z kysaného zelí se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Smažení Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Červená cibule Česnek Hladká mouka Kopr Kysané zelí Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Vejce

Bramboráky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Pečený losos

Pečený losos

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Frankfurtská polévka s hlívou

Frankfurtská polévka s hlívou

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramboráky

Poslední sledované recepty

211
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
129
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
92
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
56
Chai chia s ovocným přelivem
Chai chia s ovocným…
55
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…

Zajímavé články

Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pavel Vítek a Janis Sidovský: »Rozvod« a hned tajná svatba!

Pavel Vítek a Janis Sidovský: »Rozvod« a hned tajná svatba!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Další doporučené recepty:

Zelňačka tety Vandy
Zelňačka tety Vandy
Zelňačka z uzených žeber
Zelňačka z uzených žeber
Zelňáky jihočeské
Zelňáky jihočeské
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelné karbanátky s uzeným masem
Zelné karbanátky s uzeným masem
Zelné knedlíky
Zelné knedlíky
  • Recepty.cz
  • Zelňáky se zelným salátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact