• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelňáky III.
Napište svůj komentář k receptu

Zelňáky III.

autor: Eva F.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňáky III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 42
      g droždí 1 kostka
    • 250
      ml mléko 200-250
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžička sůl
    • tuk na vymazání plechu
    • 1
      lžíce sádlo na potření
  • Náplň
    • 500
      g bílé zelí
    • 1
      lžička sádlo
    • 100
      g slanina prorostlá
    • pepř celý mletý, 05 lžičky
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Těsto: do misky dáme mouku, přidáme rozdrobené droždí, vlažné mléko, cukr, rozpuštěné vlažné sádlo, žloutek, sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě vykynout.
2
Náplň: na rozehřáté sádlo dáme najemno nakrájené zelí, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka. Slaninu pokrájíme na maličké kostičky, přidáme do zelí a ještě chvíli dusíme. Vykynuté těsto promísíme a na pomoučeném vále vyválíme silné 3/4 cm a pokrájíme na čtverečky. Do středu každého čtverečku dáme zelnou náplň, okraje pevně spojíme, vytvarujeme koule a spojenou částí klademe na vymazaný plech asi 1 cm od sebe, potřeme rozpuštěným sádlem (důkladně, protože těsto všechno sádlo vypije) a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 35-45 minut. Po upečení ještě horké potřeme zbylým sádlem.
3
Nemějte obavy, zelňáky nejsou vůbec mastné! Jsou vláčné a měkoučké jako lívance. Nepoužívejte olej místo sádla, nebo budou tvrdé!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové zelňáky ze syrových brambor

Bramborové zelňáky ze syrových brambor

Zelňáky jihočeské

Zelňáky jihočeské

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Teera Čtvrtek | 10. 1. 2015 18:05

    s kysaným zelím jsou ještě lepší :-)

  • Teera Čtvrtek | 10. 1. 2015 18:04

    Jsou moc dobré, a pokud dáte místo čestvého zelí zelí kysané, budou ještě jepší ;-)

  • Zdena Praksinová | 19. 1. 2007 18:12

    Dnes jsem pekla,jsou výborné!Rychle mizí,zítra peču nové§

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 10:21

    Jsou výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Droždí Mléko Moučkový cukr Pepř celý Polohrubá mouka Sádlo Slanina Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka - dietní

Hrachová polévka - dietní

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Jogurtová bábovka s pudinkem

Jogurtová bábovka s pudinkem

Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

162
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
33
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
28
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Deník Aha! 11.10.2025

Deník Aha! 11.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Zelňáky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact