• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelňáky III.
Napište svůj komentář k receptu

Zelňáky III.

autor: Eva F.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňáky III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 42
      g droždí 1 kostka
    • 250
      ml mléko 200-250
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžička sůl
    • tuk na vymazání plechu
    • 1
      lžíce sádlo na potření
  • Náplň
    • 500
      g bílé zelí
    • 1
      lžička sádlo
    • 100
      g slanina prorostlá
    • pepř celý mletý, 05 lžičky
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Těsto: do misky dáme mouku, přidáme rozdrobené droždí, vlažné mléko, cukr, rozpuštěné vlažné sádlo, žloutek, sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě vykynout.
2
Náplň: na rozehřáté sádlo dáme najemno nakrájené zelí, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka. Slaninu pokrájíme na maličké kostičky, přidáme do zelí a ještě chvíli dusíme. Vykynuté těsto promísíme a na pomoučeném vále vyválíme silné 3/4 cm a pokrájíme na čtverečky. Do středu každého čtverečku dáme zelnou náplň, okraje pevně spojíme, vytvarujeme koule a spojenou částí klademe na vymazaný plech asi 1 cm od sebe, potřeme rozpuštěným sádlem (důkladně, protože těsto všechno sádlo vypije) a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 35-45 minut. Po upečení ještě horké potřeme zbylým sádlem.
3
Nemějte obavy, zelňáky nejsou vůbec mastné! Jsou vláčné a měkoučké jako lívance. Nepoužívejte olej místo sádla, nebo budou tvrdé!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové zelňáky ze syrových brambor

Bramborové zelňáky ze syrových brambor

Zelňáky jihočeské

Zelňáky jihočeské

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Teera Čtvrtek | 10. 1. 2015 18:05

    s kysaným zelím jsou ještě lepší :-)

  • Teera Čtvrtek | 10. 1. 2015 18:04

    Jsou moc dobré, a pokud dáte místo čestvého zelí zelí kysané, budou ještě jepší ;-)

  • Zdena Praksinová | 19. 1. 2007 18:12

    Dnes jsem pekla,jsou výborné!Rychle mizí,zítra peču nové§

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 10:21

    Jsou výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Droždí Mléko Moučkový cukr Pepř celý Polohrubá mouka Sádlo Slanina Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

204
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
124
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
36
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
29
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Alice Bendová otevřeně: Vyžrala jsem se...

Alice Bendová otevřeně: Vyžrala jsem se...

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

  • Recepty.cz
  • Zelňáky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact