• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelňáky III.
Napište svůj komentář k receptu

Zelňáky III.

autor: Eva F.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňáky III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 42
      g droždí 1 kostka
    • 250
      ml mléko 200-250
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžička sůl
    • tuk na vymazání plechu
    • 1
      lžíce sádlo na potření
  • Náplň
    • 500
      g bílé zelí
    • 1
      lžička sádlo
    • 100
      g slanina prorostlá
    • pepř celý mletý, 05 lžičky
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Těsto: do misky dáme mouku, přidáme rozdrobené droždí, vlažné mléko, cukr, rozpuštěné vlažné sádlo, žloutek, sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě vykynout.
2
Náplň: na rozehřáté sádlo dáme najemno nakrájené zelí, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka. Slaninu pokrájíme na maličké kostičky, přidáme do zelí a ještě chvíli dusíme. Vykynuté těsto promísíme a na pomoučeném vále vyválíme silné 3/4 cm a pokrájíme na čtverečky. Do středu každého čtverečku dáme zelnou náplň, okraje pevně spojíme, vytvarujeme koule a spojenou částí klademe na vymazaný plech asi 1 cm od sebe, potřeme rozpuštěným sádlem (důkladně, protože těsto všechno sádlo vypije) a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 35-45 minut. Po upečení ještě horké potřeme zbylým sádlem.
3
Nemějte obavy, zelňáky nejsou vůbec mastné! Jsou vláčné a měkoučké jako lívance. Nepoužívejte olej místo sádla, nebo budou tvrdé!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové zelňáky ze syrových brambor

Bramborové zelňáky ze syrových brambor

Zelňáky jihočeské

Zelňáky jihočeské

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Teera Čtvrtek | 10. 1. 2015 18:05

    s kysaným zelím jsou ještě lepší :-)

  • Teera Čtvrtek | 10. 1. 2015 18:04

    Jsou moc dobré, a pokud dáte místo čestvého zelí zelí kysané, budou ještě jepší ;-)

  • Zdena Praksinová | 19. 1. 2007 18:12

    Dnes jsem pekla,jsou výborné!Rychle mizí,zítra peču nové§

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 10:21

    Jsou výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Droždí Mléko Moučkový cukr Pepř celý Polohrubá mouka Sádlo Slanina Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

96
Pórkový mls
Pórkový mls
76
Linecké těsto - netrhá se
Linecké těsto - netrhá se
57
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
54
Filé v alobalu II.
Filé v alobalu II.
37
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Zelňáky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact