• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček kysané zelí kvalitní
    • 4
      ks brambory větší
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kelímek šlehačka
    • sušené švestky
    • 0,50
      kostka zeleninový vývar
    • voda
    • instantní jíška či hladká mouka - na případné zahuštění
  • Koření
    • paprika - sladká
    • bobkový list
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      nové koření popř.

Postup přípravy receptu

1
Asi 50 g sušených švestek, může být i více dle chuti, zalejeme horkou vodou a necháme stát. V hrnci na oleji osmahneme cibulku, přidáme pokrájené zelí, opět chvilenku osmahneme, zasypeme dvěmi lžičkami papriky, zalejeme vodou (nechávám na chuti každého, my děláme velmi husté polévky), přidáme bujón, bobkový list nebo další koření a vaříme, dokud není zelí měkké.
2
Mezitím oloupeme brambory, pokrájíme na malé kousky a uvaříme ve zvláštním hrnci do měkka (kdyby se vařily rovnou v polévce, budou na povrchu tvrdé). Přidáme do polévky.
3
Do hrnečku vylijeme šlehačku a přidáme k ní několik lžíc horké polévky (samozřejmě bez zelí a brambor, čím více, tím je větší pravděpodobnost, že se šlehačka nesrazí), popř. moukou, pokud nebude dohušťovat hotovou jíškou nakonec. Polévku postavíme mimo plamen, opatrně vlijeme šlehačku, promícháme a vrátíme na plotnu, provaříme.
4
Přidáme švestky. Dochutíme pepřem, solí, popřípadě podravkou apod. Případně dohustíme hotovou jíškou, pokud jsme nepoužili mouku.
5
A i tady platí, že zítra bude lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák nejen pro vegetariány

Květák nejen pro vegetariány

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Dr | 16. 1. 2010 21:04

    Výborná polévka, brambory jsem vařila nakonec i se zelím. Je pravda, že pak jsou na povrchu "tvrdší", ale i tak moc dobré. Možná bych to příště zkusila i bez papriky.

  • niobe nightingale | 16. 3. 2009 19:33

    zaujaly mě ty švestky v tom - to jsem ještě neslyšela... asi vyzkoušim se sójovou smetanou (jsem vegan); pak dám vědět, jak to dopadlo :)

  • marie nezlakova | 16. 3. 2009 17:45

    NEJEN pro vegetariány.Maso máme rádi,ale tuhle zelňačku jsem už jedla.Je to zase něco jiného.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Instantní jíška Kysané zelí Nové koření Paprika - sladká Pepř mletý Šlehačka Sůl Sušené švestky Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rohlíčky s ořechovou náplní

Boršč bez masa

Boršč bez masa

listové těsto

listové těsto

Rychlá broskvová buchta

Rychlá broskvová buchta

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

52
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
49
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
46
Aperol Spritz
Aperol Spritz
44
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový mřížkový koláč…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Reportér Showtimu Karel Kašák: Na Primě dostal stopku!

Reportér Showtimu Karel Kašák: Na Primě dostal stopku!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact