• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček kysané zelí kvalitní
    • 4
      ks brambory větší
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kelímek šlehačka
    • sušené švestky
    • 0,50
      kostka zeleninový vývar
    • voda
    • instantní jíška či hladká mouka - na případné zahuštění
  • Koření
    • paprika - sladká
    • bobkový list
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      nové koření popř.

Postup přípravy receptu

1
Asi 50 g sušených švestek, může být i více dle chuti, zalejeme horkou vodou a necháme stát. V hrnci na oleji osmahneme cibulku, přidáme pokrájené zelí, opět chvilenku osmahneme, zasypeme dvěmi lžičkami papriky, zalejeme vodou (nechávám na chuti každého, my děláme velmi husté polévky), přidáme bujón, bobkový list nebo další koření a vaříme, dokud není zelí měkké.
2
Mezitím oloupeme brambory, pokrájíme na malé kousky a uvaříme ve zvláštním hrnci do měkka (kdyby se vařily rovnou v polévce, budou na povrchu tvrdé). Přidáme do polévky.
3
Do hrnečku vylijeme šlehačku a přidáme k ní několik lžíc horké polévky (samozřejmě bez zelí a brambor, čím více, tím je větší pravděpodobnost, že se šlehačka nesrazí), popř. moukou, pokud nebude dohušťovat hotovou jíškou nakonec. Polévku postavíme mimo plamen, opatrně vlijeme šlehačku, promícháme a vrátíme na plotnu, provaříme.
4
Přidáme švestky. Dochutíme pepřem, solí, popřípadě podravkou apod. Případně dohustíme hotovou jíškou, pokud jsme nepoužili mouku.
5
A i tady platí, že zítra bude lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák nejen pro vegetariány

Květák nejen pro vegetariány

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Dr | 16. 1. 2010 21:04

    Výborná polévka, brambory jsem vařila nakonec i se zelím. Je pravda, že pak jsou na povrchu "tvrdší", ale i tak moc dobré. Možná bych to příště zkusila i bez papriky.

  • niobe nightingale | 16. 3. 2009 19:33

    zaujaly mě ty švestky v tom - to jsem ještě neslyšela... asi vyzkoušim se sójovou smetanou (jsem vegan); pak dám vědět, jak to dopadlo :)

  • marie nezlakova | 16. 3. 2009 17:45

    NEJEN pro vegetariány.Maso máme rádi,ale tuhle zelňačku jsem už jedla.Je to zase něco jiného.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Instantní jíška Kysané zelí Nové koření Paprika - sladká Pepř mletý Šlehačka Sůl Sušené švestky Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
20
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
19
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
19
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Moderátor Evropy 2 Cerha a Tess Lojkásková: Tajuplná svatba

Moderátor Evropy 2 Cerha a Tess Lojkásková: Tajuplná svatba

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact