• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček kysané zelí kvalitní
    • 4
      ks brambory větší
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kelímek šlehačka
    • sušené švestky
    • 0,50
      kostka zeleninový vývar
    • voda
    • instantní jíška či hladká mouka - na případné zahuštění
  • Koření
    • paprika - sladká
    • bobkový list
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      nové koření popř.

Postup přípravy receptu

1
Asi 50 g sušených švestek, může být i více dle chuti, zalejeme horkou vodou a necháme stát. V hrnci na oleji osmahneme cibulku, přidáme pokrájené zelí, opět chvilenku osmahneme, zasypeme dvěmi lžičkami papriky, zalejeme vodou (nechávám na chuti každého, my děláme velmi husté polévky), přidáme bujón, bobkový list nebo další koření a vaříme, dokud není zelí měkké.
2
Mezitím oloupeme brambory, pokrájíme na malé kousky a uvaříme ve zvláštním hrnci do měkka (kdyby se vařily rovnou v polévce, budou na povrchu tvrdé). Přidáme do polévky.
3
Do hrnečku vylijeme šlehačku a přidáme k ní několik lžíc horké polévky (samozřejmě bez zelí a brambor, čím více, tím je větší pravděpodobnost, že se šlehačka nesrazí), popř. moukou, pokud nebude dohušťovat hotovou jíškou nakonec. Polévku postavíme mimo plamen, opatrně vlijeme šlehačku, promícháme a vrátíme na plotnu, provaříme.
4
Přidáme švestky. Dochutíme pepřem, solí, popřípadě podravkou apod. Případně dohustíme hotovou jíškou, pokud jsme nepoužili mouku.
5
A i tady platí, že zítra bude lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák nejen pro vegetariány

Květák nejen pro vegetariány

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Dr | 16. 1. 2010 21:04

    Výborná polévka, brambory jsem vařila nakonec i se zelím. Je pravda, že pak jsou na povrchu "tvrdší", ale i tak moc dobré. Možná bych to příště zkusila i bez papriky.

  • niobe nightingale | 16. 3. 2009 19:33

    zaujaly mě ty švestky v tom - to jsem ještě neslyšela... asi vyzkoušim se sójovou smetanou (jsem vegan); pak dám vědět, jak to dopadlo :)

  • marie nezlakova | 16. 3. 2009 17:45

    NEJEN pro vegetariány.Maso máme rádi,ale tuhle zelňačku jsem už jedla.Je to zase něco jiného.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Instantní jíška Kysané zelí Nové koření Paprika - sladká Pepř mletý Šlehačka Sůl Sušené švestky Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Volské topinky

Volské topinky

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Caesar salát

Caesar salát

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

83
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
67
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
59
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
57
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
37
Tvarohový želatinový dort
Tvarohový želatinový dort

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Zpověď Sáry Donutilové (31) pro Blesk: Poprvé promluvila o ztrátě dítěte...

Zpověď Sáry Donutilové (31) pro Blesk: Poprvé promluvila o ztrátě dítěte...

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact