• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelňačka trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka trochu jinak

autor: Geeog
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé zelí
    • brambory
    • zakysaná smetana
    • klobása
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • kmín
    • paprika - sladká
    • paprika Pálivá
    • voda
    • maggi

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme do zlatova, přidáme nakrájenou klobásu a 1/2 kávové lžičky pálivé papriky a 4-5 lžiček sladké papriky. Rychle orestujeme, aby nezhořkla, zalijeme vodou a přidáme překrájené zelí (neproplachovat, rovnou ze sáčku), osolíme a okmínujeme.
2
Mezitím oloupeme větší brambor, nastrouháme na jemno a vmícháme do polévky. Takto jí zahustíme. Na závěr zamícháme kysanou smetanu a dochutíme dle potřeby solí a polévkovým kořením. Necháme odstát.
3
<BR>Vaří se větší množství, protože navzdory normám EU, čím je starší tím je lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 9. 1. 2015 22:46

    Dobrý den, podobně jako Lucie mám zkušenost, že když zelí nepropláchnu, tak je polévka sice plná zdravých látek ze zelí, ale kvůli kyselosti naprosto nepoživatelná. Raději proplachuji, pak nemá chybu. Dělám ji jen s tím rozdílem, že brambory a zelí přidávám v opačném pořadí - brambory se v kyselé vodě vaří moc dlouho. Jinak moc dobrý recept <:-)

  • Lucie Dománková | 1. 3. 2010 17:40

    Podle receptu jsem zelí neproplachovala, šupla jsem ho tam rovnou z pytlíku a polévka byla strašně kyselá, ale opravdu hodně. Vy ostatní jste s tím neměli problém?

  • Majka Rončáková | 6. 1. 2009 12:42

    Dělala jsem na Silvestra, skvělá. Takhle zahušťuji někdy i zelí.

  • Petr Kucín | 25. 12. 2008 08:49

    Povedla se i mně a chutnala

  • Roman Raba | 27. 2. 2008 22:08

    Výborná a jednoduchá!

  • Anonym | 21. 9. 2007 14:20

    Zůstanu u své zelňačky.

  • petu | 21. 9. 2007 11:51

    Taky dělám tuto polévku ..mám ji od maminky, ale s tím rozdílem, že do ní nedáváme smetanu. Je výborná i bez smetany. :-))

  • Patricie | 1. 8. 2007 09:56

    Polévka výborná, nicméně nastrouhaný brambor jí vůbec nezahustil, takže jsem smetanu nakonec musela rozmíchat s moukou a zahustit takto. Jinak chutnala celé rodině a faktem je, že čím starší, tím lepší.

  • Geeog Geeog | 16. 7. 2006 06:15

    Dámy já děkuji za vaše příznivé ohodnocení.

  • Michaela Děžinská | 11. 5. 2006 10:59

    Polévka je opravdu výborná!!Má opravdu jemnou chuť prostě známka 1!!

  • Petra Jandlová | 10. 3. 2006 23:32

    Je opravdu moooooooooc výborná!

  • Lidka Kábrtová | 18. 10. 2005 19:18

    Mńam, zelňačku já ráda.

  • irin1 | 18. 10. 2005 14:38

    souhlas,moje dcera zelnacku zboznuje ,tak jsem vyzkousela tuhle a sklidila velky uspech,diky

  • Veronika | 28. 4. 2005 12:06

    Naprosto vynikající !! Doporučuji vyzkoušet !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zelňačka
Pokrmy Polévky Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Brambory Cibule Klobása Kmín Maggi Paprika Paprika - sladká Slunečnicový olej Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Brokolicová polévka s brambory

Brokolicová polévka s brambory

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Krabí tyčinky na kari s rýží

Krabí tyčinky na kari s rýží

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

69
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový…
35
Řecký gyros
Řecký gyros
29
Ovocné bezé
Ovocné bezé
28
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
28
Salát z buřtů
Salát z buřtů

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Zelňačka trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact