• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelňačka trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka trochu jinak

autor: Geeog
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé zelí
    • brambory
    • zakysaná smetana
    • klobása
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • kmín
    • paprika - sladká
    • paprika Pálivá
    • voda
    • maggi

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme do zlatova, přidáme nakrájenou klobásu a 1/2 kávové lžičky pálivé papriky a 4-5 lžiček sladké papriky. Rychle orestujeme, aby nezhořkla, zalijeme vodou a přidáme překrájené zelí (neproplachovat, rovnou ze sáčku), osolíme a okmínujeme.
2
Mezitím oloupeme větší brambor, nastrouháme na jemno a vmícháme do polévky. Takto jí zahustíme. Na závěr zamícháme kysanou smetanu a dochutíme dle potřeby solí a polévkovým kořením. Necháme odstát.
3
<BR>Vaří se větší množství, protože navzdory normám EU, čím je starší tím je lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 9. 1. 2015 22:46

    Dobrý den, podobně jako Lucie mám zkušenost, že když zelí nepropláchnu, tak je polévka sice plná zdravých látek ze zelí, ale kvůli kyselosti naprosto nepoživatelná. Raději proplachuji, pak nemá chybu. Dělám ji jen s tím rozdílem, že brambory a zelí přidávám v opačném pořadí - brambory se v kyselé vodě vaří moc dlouho. Jinak moc dobrý recept <:-)

  • Lucie Dománková | 1. 3. 2010 17:40

    Podle receptu jsem zelí neproplachovala, šupla jsem ho tam rovnou z pytlíku a polévka byla strašně kyselá, ale opravdu hodně. Vy ostatní jste s tím neměli problém?

  • Majka Rončáková | 6. 1. 2009 12:42

    Dělala jsem na Silvestra, skvělá. Takhle zahušťuji někdy i zelí.

  • Petr Kucín | 25. 12. 2008 08:49

    Povedla se i mně a chutnala

  • Roman Raba | 27. 2. 2008 22:08

    Výborná a jednoduchá!

  • Anonym | 21. 9. 2007 14:20

    Zůstanu u své zelňačky.

  • petu | 21. 9. 2007 11:51

    Taky dělám tuto polévku ..mám ji od maminky, ale s tím rozdílem, že do ní nedáváme smetanu. Je výborná i bez smetany. :-))

  • Patricie | 1. 8. 2007 09:56

    Polévka výborná, nicméně nastrouhaný brambor jí vůbec nezahustil, takže jsem smetanu nakonec musela rozmíchat s moukou a zahustit takto. Jinak chutnala celé rodině a faktem je, že čím starší, tím lepší.

  • Geeog Geeog | 16. 7. 2006 06:15

    Dámy já děkuji za vaše příznivé ohodnocení.

  • Michaela Děžinská | 11. 5. 2006 10:59

    Polévka je opravdu výborná!!Má opravdu jemnou chuť prostě známka 1!!

  • Petra Jandlová | 10. 3. 2006 23:32

    Je opravdu moooooooooc výborná!

  • Lidka Kábrtová | 18. 10. 2005 19:18

    Mńam, zelňačku já ráda.

  • irin1 | 18. 10. 2005 14:38

    souhlas,moje dcera zelnacku zboznuje ,tak jsem vyzkousela tuhle a sklidila velky uspech,diky

  • Veronika | 28. 4. 2005 12:06

    Naprosto vynikající !! Doporučuji vyzkoušet !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zelňačka
Pokrmy Polévky Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Brambory Cibule Klobása Kmín Maggi Paprika Paprika - sladká Slunečnicový olej Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Zavařování hub

Zavařování hub

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
13
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Letní závitky s arašídovou omáčkou
Letní závitky s…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Zelňačka trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact