• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelňačka trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka trochu jinak

autor: Geeog
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé zelí
    • brambory
    • zakysaná smetana
    • klobása
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • kmín
    • paprika - sladká
    • paprika Pálivá
    • voda
    • maggi

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme do zlatova, přidáme nakrájenou klobásu a 1/2 kávové lžičky pálivé papriky a 4-5 lžiček sladké papriky. Rychle orestujeme, aby nezhořkla, zalijeme vodou a přidáme překrájené zelí (neproplachovat, rovnou ze sáčku), osolíme a okmínujeme.
2
Mezitím oloupeme větší brambor, nastrouháme na jemno a vmícháme do polévky. Takto jí zahustíme. Na závěr zamícháme kysanou smetanu a dochutíme dle potřeby solí a polévkovým kořením. Necháme odstát.
3
<BR>Vaří se větší množství, protože navzdory normám EU, čím je starší tím je lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 9. 1. 2015 22:46

    Dobrý den, podobně jako Lucie mám zkušenost, že když zelí nepropláchnu, tak je polévka sice plná zdravých látek ze zelí, ale kvůli kyselosti naprosto nepoživatelná. Raději proplachuji, pak nemá chybu. Dělám ji jen s tím rozdílem, že brambory a zelí přidávám v opačném pořadí - brambory se v kyselé vodě vaří moc dlouho. Jinak moc dobrý recept <:-)

  • Lucie Dománková | 1. 3. 2010 17:40

    Podle receptu jsem zelí neproplachovala, šupla jsem ho tam rovnou z pytlíku a polévka byla strašně kyselá, ale opravdu hodně. Vy ostatní jste s tím neměli problém?

  • Majka Rončáková | 6. 1. 2009 12:42

    Dělala jsem na Silvestra, skvělá. Takhle zahušťuji někdy i zelí.

  • Petr Kucín | 25. 12. 2008 08:49

    Povedla se i mně a chutnala

  • Roman Raba | 27. 2. 2008 22:08

    Výborná a jednoduchá!

  • Anonym | 21. 9. 2007 14:20

    Zůstanu u své zelňačky.

  • petu | 21. 9. 2007 11:51

    Taky dělám tuto polévku ..mám ji od maminky, ale s tím rozdílem, že do ní nedáváme smetanu. Je výborná i bez smetany. :-))

  • Patricie | 1. 8. 2007 09:56

    Polévka výborná, nicméně nastrouhaný brambor jí vůbec nezahustil, takže jsem smetanu nakonec musela rozmíchat s moukou a zahustit takto. Jinak chutnala celé rodině a faktem je, že čím starší, tím lepší.

  • Geeog Geeog | 16. 7. 2006 06:15

    Dámy já děkuji za vaše příznivé ohodnocení.

  • Michaela Děžinská | 11. 5. 2006 10:59

    Polévka je opravdu výborná!!Má opravdu jemnou chuť prostě známka 1!!

  • Petra Jandlová | 10. 3. 2006 23:32

    Je opravdu moooooooooc výborná!

  • Lidka Kábrtová | 18. 10. 2005 19:18

    Mńam, zelňačku já ráda.

  • irin1 | 18. 10. 2005 14:38

    souhlas,moje dcera zelnacku zboznuje ,tak jsem vyzkousela tuhle a sklidila velky uspech,diky

  • Veronika | 28. 4. 2005 12:06

    Naprosto vynikající !! Doporučuji vyzkoušet !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zelňačka
Pokrmy Polévky Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Brambory Cibule Klobása Kmín Maggi Paprika Paprika - sladká Slunečnicový olej Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Koláč s kokosem a šlehačkou

Koláč s kokosem a šlehačkou

Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
44
PIZZA ŠNECI
PIZZA ŠNECI
39
Ajťácké Chilli con carne
Ajťácké Chilli con carne
36
Bramborový salát raz dva z fialových brambor
Bramborový salát raz dva…
30
Kuřecí kapsa First class
Kuřecí kapsa First class

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz 13. komnata Jana Hraběty: Těžký život kvůli komunistům! Tatínek ve vězení a výslechy na Ruzyni

13. komnata Jana Hraběty: Těžký život kvůli komunistům! Tatínek ve vězení a výslechy na Ruzyni

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Zelňačka trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact