• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelňačka tety Vandy
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka tety Vandy

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka tety Vandy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg uzené kosti 1-1.5kg
    • 1
      hrnek kysané zelí
    • 2
      ks cibule
    • 6
      ks brambory
    • tuk
    • bobkový list
    • nové koření
    • pepř celý
    • hladká mouka
    • mléko
    • tatra

Postup přípravy receptu

1
Na olej nebo máslo dáme pokrájenou cibuli. Oloupeme brambory, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Necháme chviku dusit. Mezitím propereme zelí a pokrájíme na menší kousky. Přidáme k bramborám spolu s uzenými kostmi. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Vaříme tak dlouho, až jsou maso i brambory měkké. Po uvaření se kosti vyjmou, oberou a dají se zpět do polévky.
2
Do mléka se zamíchá hladká mouka a zavaří se do polévky. Na konec se přidá Tatra mléko. Už se nemusí vařit. Dochutí se podle potřeby s polévkovým kořením a solí.
3
Rozpis je na 6 l polévky, protože by měla vydržet 3 dny a každý den odebírat pouze na ohřátí. Čím je starší, tím je lepší. Pozor na kalorie.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře tety Vandy

Kuře tety Vandy

Cukety na grilu tety Milice

Cukety na grilu tety Milice

Zapekané těstoviny tety Luciany

Zapekané těstoviny tety Luciany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ujthczaxo | 2. 11. 2013 08:18

    apQKKm <a href="http://kbtqhwlrxkry.com/">kbtqhwlrxkry</a>, [url=http://uckelvryievk.com/]uckelvryievk[/url], [link=http://gdrjgsbejcmr.com/]gdrjgsbejcmr[/link], http://oktxdyoovfsp.com/

  • Michaela Havelková | 12. 12. 2008 12:10

    VENYSS....mohla by jsem se zeptat,jak zde maš uvedený typ na knedlíčky do zelňačky...tak to děláš z uvařených brambor nebo ze syrových?Z připravené směsi pak tvoříš knedlíčky a zaváříš rovnou v polévce?Předem děkuji

  • venyss venyss | 15. 9. 2008 10:58

    Já zas dělám do zelňačky knedlíčky z nastrouhaných brambor na jemno+vejce+hl.mouka+sůl.TAky mňamka

  • Anonym | 3. 7. 2007 20:27

    ÎŢÎýŇÁŵĚŘĘŻ»Ż»úеÉ豸ÓĐĎŢą«ËľÎ»ÓÚÖĐąúł¤Čý˝Çľ­ĽĂÇřÓňµÄą¤ŇµÖŘŐň----ÎŢÎý´şÉęľ­ĽĂÔ°ˇŁ×Ôą«ËľłÉÁ˘ŇÔŔ´Ł¬ÎŇĂÇһֱąŘע×ĹÉç»áµÄ˝ř˛˝ÓëĐčÇó٬ÖÂÁ¦ÓÚ°˛Č«Éú˛úşÍ˝ÚÔĽÄÜÔ´Ł¬Ćä˛úĆ·°üŔ¨<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=28.htm>şôÎü·§</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=29.htm>×č»đĆ÷</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com>ąýÂËĆ÷</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=34.htm>ĘÓľµ</a>ˇ˘ĎűÉůĆ÷ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=35.htm>ҺλĽĆ</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=32.htm>ĎűÉůĆ÷</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-id=339&classid=36.htm>żěËŮ˝ÓÍ·</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=33.htm>ľ˛Ě¬»ěşĎĆ÷</a>ˇ˘ąŢĹäĽţµČϵÁĐŁ¬ąă·şÓĂÓÚ»ŻŃ§ą¤łĚˇ˘Á¶ÓÍą¤łĚˇ˘·ĎĆř´¦Ŕíą¤łĚˇ˘´˘ÔËą¤łĚˇ˘ÉúÎďĆřĚĺşÍŔ¬»řĆřĚ幤łĚˇ˘Ë®´¦Ŕíą¤łĚˇ˘µÍÎÂą¤łĚµČˇŁ

  • Anonym | 20. 4. 2006 16:31

    Zaujal me napad pani Vernerove, knedlicky v zelnacce nemusi byt spatne. Mame radi huste a hutne polevky.

  • Irena Vernerová | 20. 4. 2006 00:00

    Já kromě nakrájené klobásy dávám ještě knedlíčky /strouhanka,sůl,vejce,muškátový květ/ a ty vždycky zmizí z hrnce jako první.V zelňačce prostě musí "stát lžíce",jinak to není ono.

  • Emilly | 8. 2. 2006 01:46

    Diky za recept! MNAM MNAM polevka-misto kosti jsem dala spicek a klobasu. Vsichni jsme mlaskali....:-)

  • Jana V. | 28. 1. 2006 13:14

    Vyzkoušela jsem recept,místo uzených kostí,které jsem neměla při ruce,jsem použila uzenou klobásku.I tak byla polévka výborná.Příště to vyzkouším s uzenými kostmi.Dík za recept.

  • Di | 27. 1. 2006 11:25

    Tak ať ji paní Jano do too mrazáku raději nedávají. Brambory totiž změní konzistenci a už to není ono. Smetana se prý také nemá mrazit, nevím jak tatra mléko. Zbytečně by to takovou pochoutku zkazilo. Konečně je opravdu nejlepší, když se správně uleží.

  • Jana H. | 27. 1. 2006 11:07

    Jsem moc ráda, že chutnala. Já jsem už dospěla k číslu 7 l. Mladí si vždycky odnesou, prý do mrázku, až bude nejhůř.Ale prý tam ještě nikdy nedošla. ještě jednou dík paní Terezko. Jana H.

  • Tereza Jarčušková | 27. 1. 2006 07:05

    Nebola fajn, bola výborná. Ale rozhodne 3 dni nevydrží, pretože ostalo len na dne hrnca.

  • Tereza Jarčušková | 26. 1. 2006 09:59

    Včera večer som uvarila, dnes sa bude jesť. Ale podľa ochutnania a vzhľadu je fajn.

  • Jana H. | 2. 11. 2004 16:15

    Samozřejmě, že se maso vrátí do polévky a kosti do koše.Chybička se vloudila. Jinak dobrou chuť.

  • Pešek | 2. 11. 2004 06:46

    To že kosti se vyjmou oberou a vloží zpět do polévky znamená, že sníme maso a vratíme kosti ? raději bych obrala kosti maso dala do polévky a kosti vložila do koše ... jinak polévka je moc dobrá

  • antiqa | 30. 10. 2004 12:28

    Zrovna ji dělám, kráásně voní...mňam :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Kysané zelí Mléko Nové koření Pepř celý Tatra Tuk Uzené kosti
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Jablkový páj

Jablkový páj

Minestrone

Minestrone

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

116
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin
96
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
96
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…
44
Bezlepkové koláče
Bezlepkové koláče
38
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová oslavila 70: Upír Krejčí si užíval s pannou

Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová oslavila 70: Upír Krejčí si užíval s pannou

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka studentská
Zelňačka studentská
Zelňačka z uzených žeber
Zelňačka z uzených žeber
Zelňáky jihočeské
Zelňáky jihočeské
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
  • Recepty.cz
  • Zelňačka tety Vandy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact