• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelňačka tety Vandy
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka tety Vandy

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka tety Vandy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg uzené kosti 1-1.5kg
    • 1
      hrnek kysané zelí
    • 2
      ks cibule
    • 6
      ks brambory
    • tuk
    • bobkový list
    • nové koření
    • pepř celý
    • hladká mouka
    • mléko
    • tatra

Postup přípravy receptu

1
Na olej nebo máslo dáme pokrájenou cibuli. Oloupeme brambory, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Necháme chviku dusit. Mezitím propereme zelí a pokrájíme na menší kousky. Přidáme k bramborám spolu s uzenými kostmi. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Vaříme tak dlouho, až jsou maso i brambory měkké. Po uvaření se kosti vyjmou, oberou a dají se zpět do polévky.
2
Do mléka se zamíchá hladká mouka a zavaří se do polévky. Na konec se přidá Tatra mléko. Už se nemusí vařit. Dochutí se podle potřeby s polévkovým kořením a solí.
3
Rozpis je na 6 l polévky, protože by měla vydržet 3 dny a každý den odebírat pouze na ohřátí. Čím je starší, tím je lepší. Pozor na kalorie.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře tety Vandy

Kuře tety Vandy

Cukety na grilu tety Milice

Cukety na grilu tety Milice

Zapekané těstoviny tety Luciany

Zapekané těstoviny tety Luciany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ujthczaxo | 2. 11. 2013 08:18

    apQKKm <a href="http://kbtqhwlrxkry.com/">kbtqhwlrxkry</a>, [url=http://uckelvryievk.com/]uckelvryievk[/url], [link=http://gdrjgsbejcmr.com/]gdrjgsbejcmr[/link], http://oktxdyoovfsp.com/

  • Michaela Havelková | 12. 12. 2008 12:10

    VENYSS....mohla by jsem se zeptat,jak zde maš uvedený typ na knedlíčky do zelňačky...tak to děláš z uvařených brambor nebo ze syrových?Z připravené směsi pak tvoříš knedlíčky a zaváříš rovnou v polévce?Předem děkuji

  • venyss venyss | 15. 9. 2008 10:58

    Já zas dělám do zelňačky knedlíčky z nastrouhaných brambor na jemno+vejce+hl.mouka+sůl.TAky mňamka

  • Anonym | 3. 7. 2007 20:27

    ÎŢÎýŇÁŵĚŘĘŻ»Ż»úеÉ豸ÓĐĎŢą«ËľÎ»ÓÚÖĐąúł¤Čý˝Çľ­ĽĂÇřÓňµÄą¤ŇµÖŘŐň----ÎŢÎý´şÉęľ­ĽĂÔ°ˇŁ×Ôą«ËľłÉÁ˘ŇÔŔ´Ł¬ÎŇĂÇһֱąŘע×ĹÉç»áµÄ˝ř˛˝ÓëĐčÇó٬ÖÂÁ¦ÓÚ°˛Č«Éú˛úşÍ˝ÚÔĽÄÜÔ´Ł¬Ćä˛úĆ·°üŔ¨<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=28.htm>şôÎü·§</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=29.htm>×č»đĆ÷</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com>ąýÂËĆ÷</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=34.htm>ĘÓľµ</a>ˇ˘ĎűÉůĆ÷ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=35.htm>ҺλĽĆ</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=32.htm>ĎűÉůĆ÷</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-id=339&classid=36.htm>żěËŮ˝ÓÍ·</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=33.htm>ľ˛Ě¬»ěşĎĆ÷</a>ˇ˘ąŢĹäĽţµČϵÁĐŁ¬ąă·şÓĂÓÚ»ŻŃ§ą¤łĚˇ˘Á¶ÓÍą¤łĚˇ˘·ĎĆř´¦Ŕíą¤łĚˇ˘´˘ÔËą¤łĚˇ˘ÉúÎďĆřĚĺşÍŔ¬»řĆřĚ幤łĚˇ˘Ë®´¦Ŕíą¤łĚˇ˘µÍÎÂą¤łĚµČˇŁ

  • Anonym | 20. 4. 2006 16:31

    Zaujal me napad pani Vernerove, knedlicky v zelnacce nemusi byt spatne. Mame radi huste a hutne polevky.

  • Irena Vernerová | 20. 4. 2006 00:00

    Já kromě nakrájené klobásy dávám ještě knedlíčky /strouhanka,sůl,vejce,muškátový květ/ a ty vždycky zmizí z hrnce jako první.V zelňačce prostě musí "stát lžíce",jinak to není ono.

  • Emilly | 8. 2. 2006 01:46

    Diky za recept! MNAM MNAM polevka-misto kosti jsem dala spicek a klobasu. Vsichni jsme mlaskali....:-)

  • Jana V. | 28. 1. 2006 13:14

    Vyzkoušela jsem recept,místo uzených kostí,které jsem neměla při ruce,jsem použila uzenou klobásku.I tak byla polévka výborná.Příště to vyzkouším s uzenými kostmi.Dík za recept.

  • Di | 27. 1. 2006 11:25

    Tak ať ji paní Jano do too mrazáku raději nedávají. Brambory totiž změní konzistenci a už to není ono. Smetana se prý také nemá mrazit, nevím jak tatra mléko. Zbytečně by to takovou pochoutku zkazilo. Konečně je opravdu nejlepší, když se správně uleží.

  • Jana H. | 27. 1. 2006 11:07

    Jsem moc ráda, že chutnala. Já jsem už dospěla k číslu 7 l. Mladí si vždycky odnesou, prý do mrázku, až bude nejhůř.Ale prý tam ještě nikdy nedošla. ještě jednou dík paní Terezko. Jana H.

  • Tereza Jarčušková | 27. 1. 2006 07:05

    Nebola fajn, bola výborná. Ale rozhodne 3 dni nevydrží, pretože ostalo len na dne hrnca.

  • Tereza Jarčušková | 26. 1. 2006 09:59

    Včera večer som uvarila, dnes sa bude jesť. Ale podľa ochutnania a vzhľadu je fajn.

  • Jana H. | 2. 11. 2004 16:15

    Samozřejmě, že se maso vrátí do polévky a kosti do koše.Chybička se vloudila. Jinak dobrou chuť.

  • Pešek | 2. 11. 2004 06:46

    To že kosti se vyjmou oberou a vloží zpět do polévky znamená, že sníme maso a vratíme kosti ? raději bych obrala kosti maso dala do polévky a kosti vložila do koše ... jinak polévka je moc dobrá

  • antiqa | 30. 10. 2004 12:28

    Zrovna ji dělám, kráásně voní...mňam :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Kysané zelí Mléko Nové koření Pepř celý Tatra Tuk Uzené kosti
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Rychlá broskvová buchta

Rychlá broskvová buchta

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem

Dietní těstovinový salát s tuňákem a…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

71
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
27
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Ondřej Novotný o hře Kotkové: Nejpromarněnější šance všech dob!

Ondřej Novotný o hře Kotkové: Nejpromarněnější šance všech dob!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Další doporučené recepty:

Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka studentská
Zelňačka studentská
Zelňačka z uzených žeber
Zelňačka z uzených žeber
Zelňáky jihočeské
Zelňáky jihočeské
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
  • Recepty.cz
  • Zelňačka tety Vandy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact