• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňačka studentská
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka studentská

autor: Elisa212
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka studentská
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      balíček kysané zelí
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks cibule najemno
    • klobása nemusí být
    • 1
      kostka masox
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • sůl
    • pepř mletý
  • zahušťovadlo
    • 1
      kelímek smetana na vaření 12%
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
* oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky
2
* brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť)
3
* na 1 lžíci oleje osmahneme na jemno nakrájenou cibulku (dozlatova)
4
* přisypeme papriku, promícháme a hned zalijeme vodou (cca 1 l)
5
* přidáme propláchnuté zelí, masox a koření (kmín, sůl) a již uvařené brambory
6
* v misce rozmícháme zahušťovadlo (smetana a 2 lžíce hladké mouky)
7
* za stálého míchání zahustíme polévku
8
* dochutíme a můžeme podávat :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Veganská zelňačka

Veganská zelňačka

Zelňačka podle mé chuti

Zelňačka podle mé chuti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • v-lada | 5. 2. 2014 10:47

    taky ji vařím takhle, jen s paprikou přidám drcený kmín, pepř a bobkový list, pěkně ji provoní, jo a brambory dávám před vodou, v opačném případě mi voda stříká z hrnce ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 5. 1. 2014 16:37

    ...osmažím dosklovata cibuli, přidám orestovat i klobásu, zapráším paprikou, nechám zpěnit a přidám vodu a brambory ...když je dobrá pikantní papriková klobása ani není třeba masox ...když jsou brambory měkké, přidám zelí (neproplachuji), povařím přidám smetanu s moukou... je výborná a ušetřím jeden špinavý hrnec z brambor, takže je ještě víc studentská :-))

  • HelenaPa | 23. 12. 2013 12:52

    Takovou dělá celý život moje maminka, dávám 1.

  • Elisa212
    Elisa212 | 23. 12. 2013 11:22

    ano, studentská je tím, že se nepoužívá vývar, ale bujón ;) a hlavně je rychlá a levná ;)

  • Alice | 6. 5. 2013 15:17

    Čím asi....používej mozek :-D Že by tím, že je časově nenáročná, jednoduchá a rychlá (použití Masoxu) a že ji vaří studenti??? :D Zvláštní, že se nikdo takhle blbě neptá, proč babiččina zelňačka je babiččina :-D A jak velké je středně velké vejce? :-D

  • Martina | 15. 11. 2012 13:31

    A čím je studentská?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Klobása Kysané zelí Masox Mletá sladká paprika Pepř mletý Smetana na vaření Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Kuřecí barbeque salát

Kuřecí barbeque salát

Jablíčková rychlovka

Jablíčková rychlovka

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Květákové placky (DUKAN)

Květákové placky (DUKAN)

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

45
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
31
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
27
Pečený čaj
Pečený čaj
26
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka tety Vandy
Zelňačka tety Vandy
Zelňačka z uzených žeber
Zelňačka z uzených žeber
Zelňáky jihočeské
Zelňáky jihočeské
  • Recepty.cz
  • Zelňačka studentská
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact