Zelí dáme vařit do 1/2 litru vody. Připravíme těsto na kapání z 1 dl vody s vejcem, zasypeme moukou a sýrem, necháme odležet. Na sádle osmažíme kostičky slaniny a cibuli, zasypeme moukou, promícháme a vsypeme lžíci papriky.
2
Zalijeme 1/2 litrem vody, přidáme kostku bojónu, zavaříme a vlijeme měkké zelí. Těsto na kapání oddělujeme malou lžičkou a dáváme do polévky. Jakmile se vše krátce povaří, konzistenci polévky upravíme na obsah 1,75 litru a zároveň zjemníme smetanou. Ochutíme solí a sekanou petrželkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Olga .
|24. 11. 2008 16:32
Nu, zdalipak to vřelo klokotem když tam nočky byly vkládány :-)
Alexandra Daňková
|24. 11. 2008 15:06
teď jsem polévku dodělala a chuťově je dobrá. Ale kapání mi celou polévku neskutečně zahustilo, takže jsem musela hrozně moc rozředit a i tak, je polévka pořád moc hustá