Z uzených žeber si uděláme vývar. Mezitím osmažíme cibuli, přidáme nakrájené kapie a rajčata (vykrájíme semínka, rajčata lze použít sušená, nakládaná v oleji - jsou sladší; rajčata používám místo cukru), lehce osmažíme. Zaprášíme červenou paprikou a smažíme cca 30 sec., tak, aby paprika nezhořkla a pak přidáme propláchnuté a pokrájené kysané zelí. Scedíme vývar, přidáme do něj zelí, bobkový list, pepř a vaříme až zelí změkne. Poté přidáme brambory.
2
Obereme maso ze žeber a přidáme do vývaru. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, kysanou smetanou a dle potřeby dosolíme. Nezapomeneme vyndat bobkové listy. Lžíci kysané smetany dáváme i na talíř. Pokud se vám polévka zdá řídká, můžete ji zahustit jíškou, ale většinou to nebývá nutné.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vašek
|26. 12. 2011 23:17
Super recept na Maďarský perkelt "jinak"... Ty brambory na konci komentu nejsou tak důležité, jako spíš, že se tam měli ještě uvařit fazole a nějaké těstoviny. Ale i tak super perkelt. Každopádně se zelňačkou to nemá nic společného :-D :-D