• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s paprikovým lalokem
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka s paprikovým lalokem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 450
      g vepřové maso - libovější paprikový lalok, cca
    • 400
      g brambory oloupané, cca
    • 150
      g celer
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g mrkev
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika cca
    • 1
      lžíce hladká mouka plná
    • 2
      l vývar
    • 1
      sklenice kysané zelí větší ("litrovka")
    • sůl
    • pepř mletý
    • celerová nať nebo petrželová

Postup přípravy receptu

1
Z vepřového paprikového laloku sundáme kůži, kterou necháme následně v polévce vyvařit. Tučnější část odkrojíme a necháme nasucho vyškvařit v rozpáleném hrnci. Až nám pustí tuk, přisypeme drobně pokrájenou cibuli, kterou na tuku osmažíme společně s libovějším, na nudličky nebo kostičky pokrájeným lalokem.
2
Po osmažení cibule a masa přisypeme osmažit i pokrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev s celerem a dále přisypeme papriku s moukou, které během míchání necháme ve směsi také krátce osmažit.
3
Vše zalijeme vývarem (zatím postačí 1,5 litru), promícháme, přisypeme na kostičky pokrájené brambory a vaříme do jejich změknutí. Kůži z laloku necháme v polévce vyvařit, tučnější kus, který jsme vysmažili můžeme vyndat nebo též vyvařit, záleží na tučnosti.
4
Čtvrtý krok: Po změknutí brambor přidáme pokrájené okapané zelí (neproplachovat!) a dovaříme na skus, dolijeme vývarem do požadované hustoty a dle chuti osolíme a opepříme, případně dokyselíme šťávou ze zelí. Nakonec přidáme trochu čerstvé nebo sušené celerové (petrželové) natě, necháme přejít varem a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Přírodní kotlety s paprikovým sosem

Přírodní kotlety s paprikovým sosem

Zelňačka

Zelňačka

Zelňačka podle mé chuti

Zelňačka podle mé chuti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 18. 4. 2018 11:42

    Po doplnění receptu (4. KROK POSTUPU), který mi nejde bohužel upravit, prosím, komentář vymažte: Po změknutí brambor přidáme pokrájené okapané zelí (neproplachovat!) a dovaříme na skus, dolijeme vývarem do požadované hustoty a dle chuti osolíme a opepříme, případně dokyselíme šťávou ze zelí. Nakonec přidáme trochu čerstvé nebo sušené celerové (petrželové) natě, necháme přejít varem a můžeme podávat. ...děkuji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Zelňačka
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Celerová nať Cibule Hladká mouka Kysané zelí Mletá sladká paprika Mrkev Pepř mletý Sůl Vepřové maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky s jablky

Palačinky s jablky

Béřovický králík

Béřovický králík

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Lahodná cizrna s česnekem

Lahodná cizrna s česnekem

Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

31
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Šopský salát
Šopský salát
23
Domácí lučina
Domácí lučina
21
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Topmodelka Michaela Kociánová: Detaily svatby s boháčem!

Topmodelka Michaela Kociánová: Detaily svatby s boháčem!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s mletým masem
Zelňačka s mletým masem
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka studentská
Zelňačka studentská
Zelňačka tety Vandy
Zelňačka tety Vandy
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s paprikovým lalokem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact