• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s mletým masem
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka s mletým masem

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka s mletým masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g mleté maso
    • 400
      g kysané zelí
    • 5
      ks brambory
    • 2
      ks paprikové klobásy
    • 2
      cibule
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 0,50
      lžička pálivá paprika
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • slunečnicový olej
    • hladká mouka
    • 1
      l mléko
    • 1
      ks zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na olej dáme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, dáme trochu pepře, trochu soli a necháme zarestovat..
2
Potom přidáme obě papriky, brambory a pokrájené zelí, bobkový list a podlijeme trochou vody tak, aby se směs jen dusila. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. Podle potřeby přilijeme vodu. Dusíme tak dlouho, až jsou brambory měkké.
3
Nakonec rozmícháme v mléce hladkou mouku a zahustíme jí polévku. Nakonec se přidá zakysaná smetana. Dochutí se a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablka plněná mletým masem

Jablka plněná mletým masem

Šunkové roládky s mletým masem - zapečené

Šunkové roládky s mletým masem -…

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tryskošnek | 9. 7. 2014 00:44

    Já dávám mouku hned na to orestované maso,promíchám,aby se mi spojila s masem a cibulí. Zaliji studeným vývarem či vodou a opět promíchám. Mouka se mi prováří celou dobu vaření a nepadá na jazyk,jak vždycky říká moje mamka.Když mám polévku na konci vaření málo hustou,přidám pouze malé množství instantní světlé jíšky,která už mi chuť polévky nezmění...nemusím jí tolik na konci dochucovat ;-)

  • Helča | 23. 6. 2005 11:32

    Když mám brambory, které se rozvařují, tak k nim přidávám během vaření trochu octa. Zachovají si pak tvar, nejsou rozměklé, ale přesto uvařené. Ovšem do uvedené polévky bych je úplně syrové nedávala:-)

  • Dana | 23. 6. 2005 06:56

    Děkuju za rady, taky jsem si myslela, že bude nejlepší uvařit příště brambory zvlášť a pak je přidat do polévky. Ale aspoň jsem si to těmito radami utvrdila. Jen ještě naučit tu moji domácí smečku tuto polívku jíst.

  • alizze alizze | 22. 6. 2005 18:19

    Já také vařím vše společně a pokaždé se brambory uvaří.

  • Jana H. | 22. 6. 2005 17:44

    Teď jsem se vrátila domů z práce, celý den jsem měla jak "blbec" a vy mě dáváte s těma bramborama. Já jsem si vůbec neuvědomila, že já ji vařím večer, aby se do druhého dne rozležela, a ty brambory do druhého dne dojdou. Fakt jsou měkký. To jen pro vysvětlení, proč je dávám do zelí. Já tak vařím všechny zelňačky, večer na druhý den. Tak se mějte kuchařinky. Jen doufám, že to už byl poslední průšvich dneska, celkově čtvrtý v pořadí.

  • Jana Malá | 22. 6. 2005 12:43

    Já dám vařit nejdříve brambory a když jsou skoro měkké,přidám kysané zelí a je to v pohodě.Ale je pravda,že když je tam dám někdy o chvíli dřív,tak jsou trožku tužší.

  • Anna | 22. 6. 2005 12:20

    Ja jsem zkousela varit dohromady a opravdu byli polosyrove, takze radsi varit zvlast... jinak zelnacku milujeme...

  • pupen Hons | 22. 6. 2005 12:09

    žádný fígl není:o)

  • Karla | 22. 6. 2005 11:41

    Ja vzdycky varim brambory se zelim dohromady a uvari se mi do mekka, a zadny figl nemam.

  • Ivana | 22. 6. 2005 11:18

    Je fatk, že když vařím současně brambory a sterilované houby do bílé koprové polévky, tak jsou brambory též tvrdé, jakoby syrové. Asi za to může nějaká ta kyselina co je jak ve sterilovaných houbách (ocet), tak v kysaném zelí. Takže to jednoduše řeším tak, že brambory vařím samotné a po uvaření přidávám do polévky.

  • Peta | 22. 6. 2005 11:15

    Ahoj Dani, brambory se opravdu musi varit zvlast od zeli a uvarene dat do polevky. Rikala mi to moje mamka a i kolegyne v praci, dohromady jsem to nikdy nezkousela, ale jestli je na to nejaky figl tak se ho taky rada dozvim.

  • Dana | 22. 6. 2005 10:53

    Kdysi jsem sledovala pořad o vaření, kde uváděli, že se brambory se zelím neuvaří. Jelikož moje rodina zelňačku nejí, koupila jsem si jen pro sebe zelňačku od Vitany a podle návodu jsem přidala asi 2 brambory na dost malé kousky nakrájené. Stalo se skutečně, že brambory byly na skus dosti syrové. Poraďte, jestli máte někdo nějaký fígl a nebo jsem tak levá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Kysané zelí Mléko Mleté maso Pálivá paprika Paprika - sladká Paprikové klobásy Pepř mletý Slunečnicový olej Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

93
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
86
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
75
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
74
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
66
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka s rajčaty
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s mletým masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact