• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s mletým masem
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka s mletým masem

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka s mletým masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g mleté maso
    • 400
      g kysané zelí
    • 5
      ks brambory
    • 2
      ks paprikové klobásy
    • 2
      cibule
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 0,50
      lžička pálivá paprika
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • slunečnicový olej
    • hladká mouka
    • 1
      l mléko
    • 1
      ks zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na olej dáme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, dáme trochu pepře, trochu soli a necháme zarestovat..
2
Potom přidáme obě papriky, brambory a pokrájené zelí, bobkový list a podlijeme trochou vody tak, aby se směs jen dusila. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. Podle potřeby přilijeme vodu. Dusíme tak dlouho, až jsou brambory měkké.
3
Nakonec rozmícháme v mléce hladkou mouku a zahustíme jí polévku. Nakonec se přidá zakysaná smetana. Dochutí se a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablka plněná mletým masem

Jablka plněná mletým masem

Šunkové roládky s mletým masem - zapečené

Šunkové roládky s mletým masem -…

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tryskošnek | 9. 7. 2014 00:44

    Já dávám mouku hned na to orestované maso,promíchám,aby se mi spojila s masem a cibulí. Zaliji studeným vývarem či vodou a opět promíchám. Mouka se mi prováří celou dobu vaření a nepadá na jazyk,jak vždycky říká moje mamka.Když mám polévku na konci vaření málo hustou,přidám pouze malé množství instantní světlé jíšky,která už mi chuť polévky nezmění...nemusím jí tolik na konci dochucovat ;-)

  • Helča | 23. 6. 2005 11:32

    Když mám brambory, které se rozvařují, tak k nim přidávám během vaření trochu octa. Zachovají si pak tvar, nejsou rozměklé, ale přesto uvařené. Ovšem do uvedené polévky bych je úplně syrové nedávala:-)

  • Dana | 23. 6. 2005 06:56

    Děkuju za rady, taky jsem si myslela, že bude nejlepší uvařit příště brambory zvlášť a pak je přidat do polévky. Ale aspoň jsem si to těmito radami utvrdila. Jen ještě naučit tu moji domácí smečku tuto polívku jíst.

  • alizze alizze | 22. 6. 2005 18:19

    Já také vařím vše společně a pokaždé se brambory uvaří.

  • Jana H. | 22. 6. 2005 17:44

    Teď jsem se vrátila domů z práce, celý den jsem měla jak "blbec" a vy mě dáváte s těma bramborama. Já jsem si vůbec neuvědomila, že já ji vařím večer, aby se do druhého dne rozležela, a ty brambory do druhého dne dojdou. Fakt jsou měkký. To jen pro vysvětlení, proč je dávám do zelí. Já tak vařím všechny zelňačky, večer na druhý den. Tak se mějte kuchařinky. Jen doufám, že to už byl poslední průšvich dneska, celkově čtvrtý v pořadí.

  • Jana Malá | 22. 6. 2005 12:43

    Já dám vařit nejdříve brambory a když jsou skoro měkké,přidám kysané zelí a je to v pohodě.Ale je pravda,že když je tam dám někdy o chvíli dřív,tak jsou trožku tužší.

  • Anna | 22. 6. 2005 12:20

    Ja jsem zkousela varit dohromady a opravdu byli polosyrove, takze radsi varit zvlast... jinak zelnacku milujeme...

  • pupen Hons | 22. 6. 2005 12:09

    žádný fígl není:o)

  • Karla | 22. 6. 2005 11:41

    Ja vzdycky varim brambory se zelim dohromady a uvari se mi do mekka, a zadny figl nemam.

  • Ivana | 22. 6. 2005 11:18

    Je fatk, že když vařím současně brambory a sterilované houby do bílé koprové polévky, tak jsou brambory též tvrdé, jakoby syrové. Asi za to může nějaká ta kyselina co je jak ve sterilovaných houbách (ocet), tak v kysaném zelí. Takže to jednoduše řeším tak, že brambory vařím samotné a po uvaření přidávám do polévky.

  • Peta | 22. 6. 2005 11:15

    Ahoj Dani, brambory se opravdu musi varit zvlast od zeli a uvarene dat do polevky. Rikala mi to moje mamka a i kolegyne v praci, dohromady jsem to nikdy nezkousela, ale jestli je na to nejaky figl tak se ho taky rada dozvim.

  • Dana | 22. 6. 2005 10:53

    Kdysi jsem sledovala pořad o vaření, kde uváděli, že se brambory se zelím neuvaří. Jelikož moje rodina zelňačku nejí, koupila jsem si jen pro sebe zelňačku od Vitany a podle návodu jsem přidala asi 2 brambory na dost malé kousky nakrájené. Stalo se skutečně, že brambory byly na skus dosti syrové. Poraďte, jestli máte někdo nějaký fígl a nebo jsem tak levá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Kysané zelí Mléko Mleté maso Pálivá paprika Paprika - sladká Paprikové klobásy Pepř mletý Slunečnicový olej Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Bezé roláda

Bezé roláda

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Čaj ze sušených šípků

Čaj ze sušených šípků

Kuřecí prsíčka v tatarce

Kuřecí prsíčka v tatarce

Svařák

Svařák

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Cupcakes

Cupcakes

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

1396
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
66
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
43
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
41
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
39
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Detaily utajované oslavy 80. narozenin Karla Šípa: Bohdalovou zradil tlak! 180 minut zábavy a šmitec

Detaily utajované oslavy 80. narozenin Karla Šípa: Bohdalovou zradil tlak! 180 minut zábavy a šmitec

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Další doporučené recepty:

Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka s rajčaty
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s mletým masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact