• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s mletým masem
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka s mletým masem

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka s mletým masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g mleté maso
    • 400
      g kysané zelí
    • 5
      ks brambory
    • 2
      ks paprikové klobásy
    • 2
      cibule
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 0,50
      lžička pálivá paprika
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • slunečnicový olej
    • hladká mouka
    • 1
      l mléko
    • 1
      ks zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na olej dáme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, dáme trochu pepře, trochu soli a necháme zarestovat..
2
Potom přidáme obě papriky, brambory a pokrájené zelí, bobkový list a podlijeme trochou vody tak, aby se směs jen dusila. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. Podle potřeby přilijeme vodu. Dusíme tak dlouho, až jsou brambory měkké.
3
Nakonec rozmícháme v mléce hladkou mouku a zahustíme jí polévku. Nakonec se přidá zakysaná smetana. Dochutí se a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šunkové roládky s mletým masem - zapečené

Šunkové roládky s mletým masem -…

Jablka plněná mletým masem

Jablka plněná mletým masem

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tryskošnek | 9. 7. 2014 00:44

    Já dávám mouku hned na to orestované maso,promíchám,aby se mi spojila s masem a cibulí. Zaliji studeným vývarem či vodou a opět promíchám. Mouka se mi prováří celou dobu vaření a nepadá na jazyk,jak vždycky říká moje mamka.Když mám polévku na konci vaření málo hustou,přidám pouze malé množství instantní světlé jíšky,která už mi chuť polévky nezmění...nemusím jí tolik na konci dochucovat ;-)

  • Helča | 23. 6. 2005 11:32

    Když mám brambory, které se rozvařují, tak k nim přidávám během vaření trochu octa. Zachovají si pak tvar, nejsou rozměklé, ale přesto uvařené. Ovšem do uvedené polévky bych je úplně syrové nedávala:-)

  • Dana | 23. 6. 2005 06:56

    Děkuju za rady, taky jsem si myslela, že bude nejlepší uvařit příště brambory zvlášť a pak je přidat do polévky. Ale aspoň jsem si to těmito radami utvrdila. Jen ještě naučit tu moji domácí smečku tuto polívku jíst.

  • alizze alizze | 22. 6. 2005 18:19

    Já také vařím vše společně a pokaždé se brambory uvaří.

  • Jana H. | 22. 6. 2005 17:44

    Teď jsem se vrátila domů z práce, celý den jsem měla jak "blbec" a vy mě dáváte s těma bramborama. Já jsem si vůbec neuvědomila, že já ji vařím večer, aby se do druhého dne rozležela, a ty brambory do druhého dne dojdou. Fakt jsou měkký. To jen pro vysvětlení, proč je dávám do zelí. Já tak vařím všechny zelňačky, večer na druhý den. Tak se mějte kuchařinky. Jen doufám, že to už byl poslední průšvich dneska, celkově čtvrtý v pořadí.

  • Jana Malá | 22. 6. 2005 12:43

    Já dám vařit nejdříve brambory a když jsou skoro měkké,přidám kysané zelí a je to v pohodě.Ale je pravda,že když je tam dám někdy o chvíli dřív,tak jsou trožku tužší.

  • Anna | 22. 6. 2005 12:20

    Ja jsem zkousela varit dohromady a opravdu byli polosyrove, takze radsi varit zvlast... jinak zelnacku milujeme...

  • pupen Hons | 22. 6. 2005 12:09

    žádný fígl není:o)

  • Karla | 22. 6. 2005 11:41

    Ja vzdycky varim brambory se zelim dohromady a uvari se mi do mekka, a zadny figl nemam.

  • Ivana | 22. 6. 2005 11:18

    Je fatk, že když vařím současně brambory a sterilované houby do bílé koprové polévky, tak jsou brambory též tvrdé, jakoby syrové. Asi za to může nějaká ta kyselina co je jak ve sterilovaných houbách (ocet), tak v kysaném zelí. Takže to jednoduše řeším tak, že brambory vařím samotné a po uvaření přidávám do polévky.

  • Peta | 22. 6. 2005 11:15

    Ahoj Dani, brambory se opravdu musi varit zvlast od zeli a uvarene dat do polevky. Rikala mi to moje mamka a i kolegyne v praci, dohromady jsem to nikdy nezkousela, ale jestli je na to nejaky figl tak se ho taky rada dozvim.

  • Dana | 22. 6. 2005 10:53

    Kdysi jsem sledovala pořad o vaření, kde uváděli, že se brambory se zelím neuvaří. Jelikož moje rodina zelňačku nejí, koupila jsem si jen pro sebe zelňačku od Vitany a podle návodu jsem přidala asi 2 brambory na dost malé kousky nakrájené. Stalo se skutečně, že brambory byly na skus dosti syrové. Poraďte, jestli máte někdo nějaký fígl a nebo jsem tak levá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Kysané zelí Mléko Mleté maso Pálivá paprika Paprika - sladká Paprikové klobásy Pepř mletý Slunečnicový olej Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Domací houstičky

Domací houstičky

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Cuketový krém (polévka)

Cuketový krém (polévka)

Hrnková kávová buchta

Hrnková kávová buchta

Brokolicové nebo květákové lívance

Brokolicové nebo květákové lívance

Květákové makarony

Květákové makarony

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

105
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
43
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
27
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jana Švandová otevřeně: O vztahu s Bartoškou! A jejích velkých láskách

Jana Švandová otevřeně: O vztahu s Bartoškou! A jejích velkých láskách

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Další doporučené recepty:

Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka s rajčaty
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s mletým masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact