• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s mletým masem
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka s mletým masem

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka s mletým masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g mleté maso
    • 400
      g kysané zelí
    • 5
      ks brambory
    • 2
      ks paprikové klobásy
    • 2
      cibule
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 0,50
      lžička pálivá paprika
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • slunečnicový olej
    • hladká mouka
    • 1
      l mléko
    • 1
      ks zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na olej dáme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, dáme trochu pepře, trochu soli a necháme zarestovat..
2
Potom přidáme obě papriky, brambory a pokrájené zelí, bobkový list a podlijeme trochou vody tak, aby se směs jen dusila. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. Podle potřeby přilijeme vodu. Dusíme tak dlouho, až jsou brambory měkké.
3
Nakonec rozmícháme v mléce hladkou mouku a zahustíme jí polévku. Nakonec se přidá zakysaná smetana. Dochutí se a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablka plněná mletým masem

Jablka plněná mletým masem

Šunkové roládky s mletým masem - zapečené

Šunkové roládky s mletým masem -…

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tryskošnek | 9. 7. 2014 00:44

    Já dávám mouku hned na to orestované maso,promíchám,aby se mi spojila s masem a cibulí. Zaliji studeným vývarem či vodou a opět promíchám. Mouka se mi prováří celou dobu vaření a nepadá na jazyk,jak vždycky říká moje mamka.Když mám polévku na konci vaření málo hustou,přidám pouze malé množství instantní světlé jíšky,která už mi chuť polévky nezmění...nemusím jí tolik na konci dochucovat ;-)

  • Helča | 23. 6. 2005 11:32

    Když mám brambory, které se rozvařují, tak k nim přidávám během vaření trochu octa. Zachovají si pak tvar, nejsou rozměklé, ale přesto uvařené. Ovšem do uvedené polévky bych je úplně syrové nedávala:-)

  • Dana | 23. 6. 2005 06:56

    Děkuju za rady, taky jsem si myslela, že bude nejlepší uvařit příště brambory zvlášť a pak je přidat do polévky. Ale aspoň jsem si to těmito radami utvrdila. Jen ještě naučit tu moji domácí smečku tuto polívku jíst.

  • alizze alizze | 22. 6. 2005 18:19

    Já také vařím vše společně a pokaždé se brambory uvaří.

  • Jana H. | 22. 6. 2005 17:44

    Teď jsem se vrátila domů z práce, celý den jsem měla jak "blbec" a vy mě dáváte s těma bramborama. Já jsem si vůbec neuvědomila, že já ji vařím večer, aby se do druhého dne rozležela, a ty brambory do druhého dne dojdou. Fakt jsou měkký. To jen pro vysvětlení, proč je dávám do zelí. Já tak vařím všechny zelňačky, večer na druhý den. Tak se mějte kuchařinky. Jen doufám, že to už byl poslední průšvich dneska, celkově čtvrtý v pořadí.

  • Jana Malá | 22. 6. 2005 12:43

    Já dám vařit nejdříve brambory a když jsou skoro měkké,přidám kysané zelí a je to v pohodě.Ale je pravda,že když je tam dám někdy o chvíli dřív,tak jsou trožku tužší.

  • Anna | 22. 6. 2005 12:20

    Ja jsem zkousela varit dohromady a opravdu byli polosyrove, takze radsi varit zvlast... jinak zelnacku milujeme...

  • pupen Hons | 22. 6. 2005 12:09

    žádný fígl není:o)

  • Karla | 22. 6. 2005 11:41

    Ja vzdycky varim brambory se zelim dohromady a uvari se mi do mekka, a zadny figl nemam.

  • Ivana | 22. 6. 2005 11:18

    Je fatk, že když vařím současně brambory a sterilované houby do bílé koprové polévky, tak jsou brambory též tvrdé, jakoby syrové. Asi za to může nějaká ta kyselina co je jak ve sterilovaných houbách (ocet), tak v kysaném zelí. Takže to jednoduše řeším tak, že brambory vařím samotné a po uvaření přidávám do polévky.

  • Peta | 22. 6. 2005 11:15

    Ahoj Dani, brambory se opravdu musi varit zvlast od zeli a uvarene dat do polevky. Rikala mi to moje mamka a i kolegyne v praci, dohromady jsem to nikdy nezkousela, ale jestli je na to nejaky figl tak se ho taky rada dozvim.

  • Dana | 22. 6. 2005 10:53

    Kdysi jsem sledovala pořad o vaření, kde uváděli, že se brambory se zelím neuvaří. Jelikož moje rodina zelňačku nejí, koupila jsem si jen pro sebe zelňačku od Vitany a podle návodu jsem přidala asi 2 brambory na dost malé kousky nakrájené. Stalo se skutečně, že brambory byly na skus dosti syrové. Poraďte, jestli máte někdo nějaký fígl a nebo jsem tak levá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Kysané zelí Mléko Mleté maso Pálivá paprika Paprika - sladká Paprikové klobásy Pepř mletý Slunečnicový olej Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tříbarevný tvarohový koláč

Tříbarevný tvarohový koláč

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Banánovo - čokoládové řezy

Banánovo - čokoládové řezy

Svěží koláč s lesním ovocem

Svěží koláč s lesním ovocem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
21
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny
15
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
15
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 22. 10. 2025: Kdo zažije zajímavé setkání a kdo bude muset řešit nečekané situace?

Denní horoskop na středu 22. 10. 2025: Kdo zažije zajímavé setkání a kdo bude muset řešit nečekané situace?

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka s rajčaty
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s mletým masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact