• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s mletým masem
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka s mletým masem

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka s mletým masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g mleté maso
    • 400
      g kysané zelí
    • 5
      ks brambory
    • 2
      ks paprikové klobásy
    • 2
      cibule
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 0,50
      lžička pálivá paprika
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • slunečnicový olej
    • hladká mouka
    • 1
      l mléko
    • 1
      ks zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na olej dáme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, dáme trochu pepře, trochu soli a necháme zarestovat..
2
Potom přidáme obě papriky, brambory a pokrájené zelí, bobkový list a podlijeme trochou vody tak, aby se směs jen dusila. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. Podle potřeby přilijeme vodu. Dusíme tak dlouho, až jsou brambory měkké.
3
Nakonec rozmícháme v mléce hladkou mouku a zahustíme jí polévku. Nakonec se přidá zakysaná smetana. Dochutí se a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šunkové roládky s mletým masem - zapečené

Šunkové roládky s mletým masem -…

Jablka plněná mletým masem

Jablka plněná mletým masem

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tryskošnek | 9. 7. 2014 00:44

    Já dávám mouku hned na to orestované maso,promíchám,aby se mi spojila s masem a cibulí. Zaliji studeným vývarem či vodou a opět promíchám. Mouka se mi prováří celou dobu vaření a nepadá na jazyk,jak vždycky říká moje mamka.Když mám polévku na konci vaření málo hustou,přidám pouze malé množství instantní světlé jíšky,která už mi chuť polévky nezmění...nemusím jí tolik na konci dochucovat ;-)

  • Helča | 23. 6. 2005 11:32

    Když mám brambory, které se rozvařují, tak k nim přidávám během vaření trochu octa. Zachovají si pak tvar, nejsou rozměklé, ale přesto uvařené. Ovšem do uvedené polévky bych je úplně syrové nedávala:-)

  • Dana | 23. 6. 2005 06:56

    Děkuju za rady, taky jsem si myslela, že bude nejlepší uvařit příště brambory zvlášť a pak je přidat do polévky. Ale aspoň jsem si to těmito radami utvrdila. Jen ještě naučit tu moji domácí smečku tuto polívku jíst.

  • alizze alizze | 22. 6. 2005 18:19

    Já také vařím vše společně a pokaždé se brambory uvaří.

  • Jana H. | 22. 6. 2005 17:44

    Teď jsem se vrátila domů z práce, celý den jsem měla jak "blbec" a vy mě dáváte s těma bramborama. Já jsem si vůbec neuvědomila, že já ji vařím večer, aby se do druhého dne rozležela, a ty brambory do druhého dne dojdou. Fakt jsou měkký. To jen pro vysvětlení, proč je dávám do zelí. Já tak vařím všechny zelňačky, večer na druhý den. Tak se mějte kuchařinky. Jen doufám, že to už byl poslední průšvich dneska, celkově čtvrtý v pořadí.

  • Jana Malá | 22. 6. 2005 12:43

    Já dám vařit nejdříve brambory a když jsou skoro měkké,přidám kysané zelí a je to v pohodě.Ale je pravda,že když je tam dám někdy o chvíli dřív,tak jsou trožku tužší.

  • Anna | 22. 6. 2005 12:20

    Ja jsem zkousela varit dohromady a opravdu byli polosyrove, takze radsi varit zvlast... jinak zelnacku milujeme...

  • pupen Hons | 22. 6. 2005 12:09

    žádný fígl není:o)

  • Karla | 22. 6. 2005 11:41

    Ja vzdycky varim brambory se zelim dohromady a uvari se mi do mekka, a zadny figl nemam.

  • Ivana | 22. 6. 2005 11:18

    Je fatk, že když vařím současně brambory a sterilované houby do bílé koprové polévky, tak jsou brambory též tvrdé, jakoby syrové. Asi za to může nějaká ta kyselina co je jak ve sterilovaných houbách (ocet), tak v kysaném zelí. Takže to jednoduše řeším tak, že brambory vařím samotné a po uvaření přidávám do polévky.

  • Peta | 22. 6. 2005 11:15

    Ahoj Dani, brambory se opravdu musi varit zvlast od zeli a uvarene dat do polevky. Rikala mi to moje mamka a i kolegyne v praci, dohromady jsem to nikdy nezkousela, ale jestli je na to nejaky figl tak se ho taky rada dozvim.

  • Dana | 22. 6. 2005 10:53

    Kdysi jsem sledovala pořad o vaření, kde uváděli, že se brambory se zelím neuvaří. Jelikož moje rodina zelňačku nejí, koupila jsem si jen pro sebe zelňačku od Vitany a podle návodu jsem přidala asi 2 brambory na dost malé kousky nakrájené. Stalo se skutečně, že brambory byly na skus dosti syrové. Poraďte, jestli máte někdo nějaký fígl a nebo jsem tak levá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Kysané zelí Mléko Mleté maso Pálivá paprika Paprika - sladká Paprikové klobásy Pepř mletý Slunečnicový olej Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem

Jednoduchá vajíčková pomazánka se…

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

62
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
54
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
23
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila poletí dolů
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila…
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
AHA.cz Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiří Krampol (87) jede na vozíčku z akce do akce! Nemocné plíce jako zvon

Jiří Krampol (87) jede na vozíčku z akce do akce! Nemocné plíce jako zvon

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

Další doporučené recepty:

Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka s rajčaty
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s mletým masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact