• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s klobásou
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka s klobásou

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 52
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks česnek
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      dl smetana
    • 1
      ks paprika - sladká
    • 1
      ks klobása
    • kysané zelí
    • kmín
    • 1
      ks pálivá paprika

Postup přípravy receptu

1
Na trošce oleje zpěním cibuli a česnek nakrájený na proužky. Na tom opeču pokrájenou klobásu a nechám podusit zelí. Pak zaliji asi 1 litrem vody a vařím necelou půlhodinku. Mezitím si oloupu brambory, nakrájím na kostičky a vařím zvlášť v kastrolku se solí a kmínem. Uvařené brambory i s vodou, co se v ní vařily přiliji do uvařeného zelí.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Do mléka nebo smetany rozmíchám mouku a zavařím do polévky. Přidám maggi a už skoro nesolím - solila jsem brambory při vaření. Brambory se vaří zvlášť, s kyselým zelím by se do měkka neuvařily.

RADA: Jak si doma vyrobit kysané zelí do sklenice?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Slovenská kapustnica - zelňačka z…

Polévka zelňačka s bramborovými rybkami

Polévka zelňačka s bramborovými…

Zelňačka s fazolemi II.

Zelňačka s fazolemi II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dadinka | 26. 7. 2016 12:57

    Vařila jsem přesně podle tohoto návodu,nějak mi nedošlo,že je v receptu i paprika,takže jsme jí tam pak musela dodat.... Při zalití zelí vodou s vařenými bramborami neměla polévka vůbec chut,takže jsem pak musela dochucovat jak blázen...Polévka je nakonec dobrá,jelikož se stále a stále učím vařit,posloužil mi recept dobře jako inspirace a správný pracovní postup,jinak tedy to koření vám v receptu úplně chybí.... :-(

  • Nemur | 2. 4. 2016 12:46

    Vodu z vařených brambor bych NIKDY dál nepoužíval! Dělají to jen líní amatéři. :-S

  • Michal | 7. 1. 2016 07:27

    Ale co ta paprika? 1ks sladká a 1 ks pálivá, ale v receptu jsem ji nenašel..

  • H-o-n-z-a-1 | 26. 9. 2015 12:17

    Super polévka! Pridal jsem bobkovy list, nove koreni, 1/2 slepiciho bujonu a hrst cerstvych hub :-).

  • Martina | 1. 2. 2013 12:53

    je moc dobrá, ač začátečník, povedla se mi, dávám za 1

  • pavlina | 29. 12. 2012 12:14

    dokolnala polevka moc dobra.

  • zuzka1171 | 10. 10. 2012 18:26

    Vařila jsem již několikrát, výborné :-) Dávám 1

  • Rebeka | 13. 3. 2012 18:30

    Dobrý den, prosím Vás kolik zhruba by mělo být toho zelí? Děkuju!

  • milajda | 21. 9. 2011 17:34

    uzasna polevka se povedla manzel ji tedka po me chce kazdy den)))) 8-)

  • Petr | 15. 7. 2011 20:17

    Luxusní polévka. <3 Já jsem přidal ještě pár kousků bobkového listu, nového koření a celého pepře.

  • Lenka Buchtová | 17. 4. 2010 12:14

    Fakt dobrý, díky..

  • Jana Holečková | 25. 2. 2010 21:55

    Vynikající recept. Jen doporučuji. Přidala jsem sušené houby a nakonec zamíchala lžíci kečupu (rada od ségry). Mňam mňam....

  • Heda Konečná | 27. 7. 2009 09:18

    Jednoduché,rychlé a dobré

  • Karel Kralik | 13. 7. 2009 19:24

    Moc dobrej recept.

  • Hugo Sádlo | 13. 7. 2009 16:59

    Dobrý, zelí máme domácí a klobásky z nutrie taky.

  • Dana Křížová | 13. 7. 2009 15:44

    Skvělá! Chci si jen ověřit - ta paprika se přidá do základu? Nebo jinak? Já jí tedy přidala po klobáse, tak snad to bylo dobře.

  • Eva Havlíková | 2. 6. 2009 19:51

    rychlé a výborné :)

  • Helena Pawlasová | 3. 5. 2009 13:34

    Polevka je super. Akorat jsem pridala bujon a take koreni nove koreni, cerny pepr, a bobkovy list. Nakonec pak majoranku a byla jako od babicky. MNAM !!!!

  • Gabriela Barincová | 14. 3. 2009 09:32

    Konečně dobrá zelňačka vtom množství které tu jsou. Jednoduše a jasně popsaný postup. A hlavně polévka je super!

  • Alexandra Daňková | 28. 2. 2009 13:53

    Výborná polívečka, jen jsem přidala při vaření zelí celý pepř, nové koření a bobkový list a taky na konci hoooodně cukru

  • Ladislav Švábenický | 3. 2. 2009 12:23

    Super děkuji a doporučuji všem.

  • ladislava staffenová | 17. 12. 2008 09:24

    okulit zelí - něco jako nechat ho přejíít tím olejem s kobásou, ne přímo smažit, spíš prohřát, aby se spojila vůně masa a zelí

  • Jaroslav Skřipec | 17. 12. 2008 08:25

    Co je to "OKULIT ZELÍ" ?

  • pavla | 11. 4. 2008 20:32

    zuzo jak se píše vinikající, podívej se do slovníku

  • kokain | 17. 2. 2008 13:17

    hrubej chálec

  • Marie T. | 25. 1. 2008 10:57

    Co je to OKULIT zelí?

  • zuza | 6. 12. 2007 13:38

    polévka je vinikající

  • Gogo :-) | 27. 10. 2007 11:28

    Dobrej recept

  • DODO | 5. 12. 2006 23:28

    Já to vařím podobně, jen s tím rozdílem, že do ní nedávám česnek a polévku nezahušťuji mlékem, či smetanou s moukou, ani případně jížkou, ale propasíruji do ní přes sitko část uvařených brambor. V polévce se pak zvýrazní chuť kasaného zelí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Zelňačka
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Klobása Kmín Kysané zelí Pálivá paprika Paprika - sladká Polohrubá mouka Smetana Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

88
Brokolicová polévka (nejen) se slaninou
Brokolicová polévka …
40
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …
33
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
27
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Zelňačka s bramborovou kaší
Zelňačka s bramborovou kaší
Zelňačka s fazolemi II.
Zelňačka s fazolemi II.
Zelňačka s houbami a uzeným
Zelňačka s houbami a uzeným
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s mletým masem
Zelňačka s mletým masem
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s klobásou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact