• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s klobásou
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka s klobásou

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 52
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks česnek
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      dl smetana
    • 1
      ks paprika - sladká
    • 1
      ks klobása
    • kysané zelí
    • kmín
    • 1
      ks pálivá paprika

Postup přípravy receptu

1
Na trošce oleje zpěním cibuli a česnek nakrájený na proužky. Na tom opeču pokrájenou klobásu a nechám podusit zelí. Pak zaliji asi 1 litrem vody a vařím necelou půlhodinku. Mezitím si oloupu brambory, nakrájím na kostičky a vařím zvlášť v kastrolku se solí a kmínem. Uvařené brambory i s vodou, co se v ní vařily přiliji do uvařeného zelí.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Do mléka nebo smetany rozmíchám mouku a zavařím do polévky. Přidám maggi a už skoro nesolím - solila jsem brambory při vaření. Brambory se vaří zvlášť, s kyselým zelím by se do měkka neuvařily.

RADA: Jak si doma vyrobit kysané zelí do sklenice?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Slovenská kapustnica - zelňačka z…

Polévka zelňačka s bramborovými rybkami

Polévka zelňačka s bramborovými…

Zelňačka s fazolemi II.

Zelňačka s fazolemi II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dadinka | 26. 7. 2016 12:57

    Vařila jsem přesně podle tohoto návodu,nějak mi nedošlo,že je v receptu i paprika,takže jsme jí tam pak musela dodat.... Při zalití zelí vodou s vařenými bramborami neměla polévka vůbec chut,takže jsem pak musela dochucovat jak blázen...Polévka je nakonec dobrá,jelikož se stále a stále učím vařit,posloužil mi recept dobře jako inspirace a správný pracovní postup,jinak tedy to koření vám v receptu úplně chybí.... :-(

  • Nemur | 2. 4. 2016 12:46

    Vodu z vařených brambor bych NIKDY dál nepoužíval! Dělají to jen líní amatéři. :-S

  • Michal | 7. 1. 2016 07:27

    Ale co ta paprika? 1ks sladká a 1 ks pálivá, ale v receptu jsem ji nenašel..

  • H-o-n-z-a-1 | 26. 9. 2015 12:17

    Super polévka! Pridal jsem bobkovy list, nove koreni, 1/2 slepiciho bujonu a hrst cerstvych hub :-).

  • Martina | 1. 2. 2013 12:53

    je moc dobrá, ač začátečník, povedla se mi, dávám za 1

  • pavlina | 29. 12. 2012 12:14

    dokolnala polevka moc dobra.

  • zuzka1171 | 10. 10. 2012 18:26

    Vařila jsem již několikrát, výborné :-) Dávám 1

  • Rebeka | 13. 3. 2012 18:30

    Dobrý den, prosím Vás kolik zhruba by mělo být toho zelí? Děkuju!

  • milajda | 21. 9. 2011 17:34

    uzasna polevka se povedla manzel ji tedka po me chce kazdy den)))) 8-)

  • Petr | 15. 7. 2011 20:17

    Luxusní polévka. <3 Já jsem přidal ještě pár kousků bobkového listu, nového koření a celého pepře.

  • Lenka Buchtová | 17. 4. 2010 12:14

    Fakt dobrý, díky..

  • Jana Holečková | 25. 2. 2010 21:55

    Vynikající recept. Jen doporučuji. Přidala jsem sušené houby a nakonec zamíchala lžíci kečupu (rada od ségry). Mňam mňam....

  • Heda Konečná | 27. 7. 2009 09:18

    Jednoduché,rychlé a dobré

  • Karel Kralik | 13. 7. 2009 19:24

    Moc dobrej recept.

  • Hugo Sádlo | 13. 7. 2009 16:59

    Dobrý, zelí máme domácí a klobásky z nutrie taky.

  • Dana Křížová | 13. 7. 2009 15:44

    Skvělá! Chci si jen ověřit - ta paprika se přidá do základu? Nebo jinak? Já jí tedy přidala po klobáse, tak snad to bylo dobře.

  • Eva Havlíková | 2. 6. 2009 19:51

    rychlé a výborné :)

  • Helena Pawlasová | 3. 5. 2009 13:34

    Polevka je super. Akorat jsem pridala bujon a take koreni nove koreni, cerny pepr, a bobkovy list. Nakonec pak majoranku a byla jako od babicky. MNAM !!!!

  • Gabriela Barincová | 14. 3. 2009 09:32

    Konečně dobrá zelňačka vtom množství které tu jsou. Jednoduše a jasně popsaný postup. A hlavně polévka je super!

  • Alexandra Daňková | 28. 2. 2009 13:53

    Výborná polívečka, jen jsem přidala při vaření zelí celý pepř, nové koření a bobkový list a taky na konci hoooodně cukru

  • Ladislav Švábenický | 3. 2. 2009 12:23

    Super děkuji a doporučuji všem.

  • ladislava staffenová | 17. 12. 2008 09:24

    okulit zelí - něco jako nechat ho přejíít tím olejem s kobásou, ne přímo smažit, spíš prohřát, aby se spojila vůně masa a zelí

  • Jaroslav Skřipec | 17. 12. 2008 08:25

    Co je to "OKULIT ZELÍ" ?

  • pavla | 11. 4. 2008 20:32

    zuzo jak se píše vinikající, podívej se do slovníku

  • kokain | 17. 2. 2008 13:17

    hrubej chálec

  • Marie T. | 25. 1. 2008 10:57

    Co je to OKULIT zelí?

  • zuza | 6. 12. 2007 13:38

    polévka je vinikající

  • Gogo :-) | 27. 10. 2007 11:28

    Dobrej recept

  • DODO | 5. 12. 2006 23:28

    Já to vařím podobně, jen s tím rozdílem, že do ní nedávám česnek a polévku nezahušťuji mlékem, či smetanou s moukou, ani případně jížkou, ale propasíruji do ní přes sitko část uvařených brambor. V polévce se pak zvýrazní chuť kasaného zelí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Zelňačka
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Klobása Kmín Kysané zelí Pálivá paprika Paprika - sladká Polohrubá mouka Smetana Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
55
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
35
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
34
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
31
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Krásná bondgirl a ex Sheena Richardsová: Rozvod! Manžel chce výživné

Krásná bondgirl a ex Sheena Richardsová: Rozvod! Manžel chce výživné

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Zelňačka s bramborovou kaší
Zelňačka s bramborovou kaší
Zelňačka s fazolemi II.
Zelňačka s fazolemi II.
Zelňačka s houbami a uzeným
Zelňačka s houbami a uzeným
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s mletým masem
Zelňačka s mletým masem
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s klobásou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact