• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s klobásou
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka s klobásou

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 52
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks česnek
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      dl smetana
    • 1
      ks paprika - sladká
    • 1
      ks klobása
    • kysané zelí
    • kmín
    • 1
      ks pálivá paprika

Postup přípravy receptu

1
Na trošce oleje zpěním cibuli a česnek nakrájený na proužky. Na tom opeču pokrájenou klobásu a nechám podusit zelí. Pak zaliji asi 1 litrem vody a vařím necelou půlhodinku. Mezitím si oloupu brambory, nakrájím na kostičky a vařím zvlášť v kastrolku se solí a kmínem. Uvařené brambory i s vodou, co se v ní vařily přiliji do uvařeného zelí.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Do mléka nebo smetany rozmíchám mouku a zavařím do polévky. Přidám maggi a už skoro nesolím - solila jsem brambory při vaření. Brambory se vaří zvlášť, s kyselým zelím by se do měkka neuvařily.

RADA: Jak si doma vyrobit kysané zelí do sklenice?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Slovenská kapustnica - zelňačka z…

Polévka zelňačka s bramborovými rybkami

Polévka zelňačka s bramborovými…

Zelňačka s fazolemi II.

Zelňačka s fazolemi II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dadinka | 26. 7. 2016 12:57

    Vařila jsem přesně podle tohoto návodu,nějak mi nedošlo,že je v receptu i paprika,takže jsme jí tam pak musela dodat.... Při zalití zelí vodou s vařenými bramborami neměla polévka vůbec chut,takže jsem pak musela dochucovat jak blázen...Polévka je nakonec dobrá,jelikož se stále a stále učím vařit,posloužil mi recept dobře jako inspirace a správný pracovní postup,jinak tedy to koření vám v receptu úplně chybí.... :-(

  • Nemur | 2. 4. 2016 12:46

    Vodu z vařených brambor bych NIKDY dál nepoužíval! Dělají to jen líní amatéři. :-S

  • Michal | 7. 1. 2016 07:27

    Ale co ta paprika? 1ks sladká a 1 ks pálivá, ale v receptu jsem ji nenašel..

  • H-o-n-z-a-1 | 26. 9. 2015 12:17

    Super polévka! Pridal jsem bobkovy list, nove koreni, 1/2 slepiciho bujonu a hrst cerstvych hub :-).

  • Martina | 1. 2. 2013 12:53

    je moc dobrá, ač začátečník, povedla se mi, dávám za 1

  • pavlina | 29. 12. 2012 12:14

    dokolnala polevka moc dobra.

  • zuzka1171 | 10. 10. 2012 18:26

    Vařila jsem již několikrát, výborné :-) Dávám 1

  • Rebeka | 13. 3. 2012 18:30

    Dobrý den, prosím Vás kolik zhruba by mělo být toho zelí? Děkuju!

  • milajda | 21. 9. 2011 17:34

    uzasna polevka se povedla manzel ji tedka po me chce kazdy den)))) 8-)

  • Petr | 15. 7. 2011 20:17

    Luxusní polévka. <3 Já jsem přidal ještě pár kousků bobkového listu, nového koření a celého pepře.

  • Lenka Buchtová | 17. 4. 2010 12:14

    Fakt dobrý, díky..

  • Jana Holečková | 25. 2. 2010 21:55

    Vynikající recept. Jen doporučuji. Přidala jsem sušené houby a nakonec zamíchala lžíci kečupu (rada od ségry). Mňam mňam....

  • Heda Konečná | 27. 7. 2009 09:18

    Jednoduché,rychlé a dobré

  • Karel Kralik | 13. 7. 2009 19:24

    Moc dobrej recept.

  • Hugo Sádlo | 13. 7. 2009 16:59

    Dobrý, zelí máme domácí a klobásky z nutrie taky.

  • Dana Křížová | 13. 7. 2009 15:44

    Skvělá! Chci si jen ověřit - ta paprika se přidá do základu? Nebo jinak? Já jí tedy přidala po klobáse, tak snad to bylo dobře.

  • Eva Havlíková | 2. 6. 2009 19:51

    rychlé a výborné :)

  • Helena Pawlasová | 3. 5. 2009 13:34

    Polevka je super. Akorat jsem pridala bujon a take koreni nove koreni, cerny pepr, a bobkovy list. Nakonec pak majoranku a byla jako od babicky. MNAM !!!!

  • Gabriela Barincová | 14. 3. 2009 09:32

    Konečně dobrá zelňačka vtom množství které tu jsou. Jednoduše a jasně popsaný postup. A hlavně polévka je super!

  • Alexandra Daňková | 28. 2. 2009 13:53

    Výborná polívečka, jen jsem přidala při vaření zelí celý pepř, nové koření a bobkový list a taky na konci hoooodně cukru

  • Ladislav Švábenický | 3. 2. 2009 12:23

    Super děkuji a doporučuji všem.

  • ladislava staffenová | 17. 12. 2008 09:24

    okulit zelí - něco jako nechat ho přejíít tím olejem s kobásou, ne přímo smažit, spíš prohřát, aby se spojila vůně masa a zelí

  • Jaroslav Skřipec | 17. 12. 2008 08:25

    Co je to "OKULIT ZELÍ" ?

  • pavla | 11. 4. 2008 20:32

    zuzo jak se píše vinikající, podívej se do slovníku

  • kokain | 17. 2. 2008 13:17

    hrubej chálec

  • Marie T. | 25. 1. 2008 10:57

    Co je to OKULIT zelí?

  • zuza | 6. 12. 2007 13:38

    polévka je vinikající

  • Gogo :-) | 27. 10. 2007 11:28

    Dobrej recept

  • DODO | 5. 12. 2006 23:28

    Já to vařím podobně, jen s tím rozdílem, že do ní nedávám česnek a polévku nezahušťuji mlékem, či smetanou s moukou, ani případně jížkou, ale propasíruji do ní přes sitko část uvařených brambor. V polévce se pak zvýrazní chuť kasaného zelí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Zelňačka
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Klobása Kmín Kysané zelí Pálivá paprika Paprika - sladká Polohrubá mouka Smetana Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Krachle z listového těsta

Krachle z listového těsta

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

26
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
22
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
20
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
19
Poleva z "ledových kaštanů"
Poleva z "ledových…
19
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Zelňačka pro přátele
Zelňačka pro přátele
Zelňačka s fazolemi II.
Zelňačka s fazolemi II.
Zelňačka s houbami a uzeným
Zelňačka s houbami a uzeným
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s mletým masem
Zelňačka s mletým masem
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s klobásou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact