Do hrnce dáme vařit omytá a naporcovaná žebra, která zalijeme cca 2 l studené vody a na mírném ohni je přivedeme k varu. Žebra necháme "probublávat" cca 1/2 hodiny, aby byl vývar dostatečně silný.
2
Na pánvi si mezitím necháme na másle zpěnit nadrobno pokrájenou cibulku a zasypeme sladkou mletou paprikou. Pozor, dbáme především na to, aby se paprika nepřichytila, protože pak zhořkne!
3
Až paprika pustí barvu a svou výraznou vůni, přilijeme na pánev naběračku vývaru z uzených žeber a necháme chvilku podusit.
4
Uvařená žebra vyjmeme z vývaru a maso na nich obereme. Větší kusy překrájíme na drobnější kousky a vložíme zpět do hrnce. Přidáme provařenou cibulku s paprikou, kostku masoxu, bobkový list, nové koření a kuličky celého pepře, na půlkolečka pokrájenou klobásku, zelí zbavené šťávy a sůl.
5
Vedle na plotně si dáme do nového hrnce vařit na menší kostky pokrájené oloupané brambory s hrstkou soli. Nevaříme spolu se zelňačkou, protože kyselé zelí nám může zabránit v uvaření brambor do měkka.
6
Až nám zelí dostatečně změkne varem, přidáme uvařené a zcezené brambory a pokrájené houby. Já preferuji čerstvé, ale i zmražené, či sušené jsou velmi chutné. Jen ty sušené musíme minimálně 1/2 hodiny namáčet, než jsou použitelné k další tepelné úpravě.
7
S houbami necháme polévku ještě 10 minut vařit a můžeme podávat.
8
Polévka je sama o sobě již tak dost sytá, ale pro větší jedlíky je možno podávat s čerstvým chlebem.
Good point StanB. The thing is, more and more normal people are not interested in doing business with any company that discriminates against anyone other than Jews and Muslims. oakley sunglasses outlet locations http://www.smartdisplays.us