Na drobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme dozlatova. Přidáme zelí ze sklenice a zalijeme 2 l vody. Pořádně promícháme a okořeníme, kmínem, paprikou, majoránkou, solí, novým kořením, bobkovým listem, pepřem a necháme vařit.
2
Zatím si oloupeme brambory a uvaříme ve druhém hrnci. Nakrájíme si klobásy na plátky, které ještě přepůlíme a tak po půl hodině přidáme do hrnce. Připravíme si žampiony také na plátky a růžičkovou kapustu, každý ať si jí nakrájí podle svého uvážení a dáme vařit do hrnce.
3
Podle chuti přidáváme průběžně papriku a majoránku. Na závěr přidáme již uvařené brambory a dochutíme jednou nebo dvěma lžičkami cukru.
4
Necháme uležet do druhého dne v lednici a věřte, nemá chybu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|11. 11. 2014 23:50
Přesně. Kombinace žampionů s kapustou a mrkve, to je i pro naší rodinu divná kombinace.. A i toho kysaného zelí je na polevku hodně, teda pokud s ní nebudu chtít nakrmit i sousedy..
Divný recept
Ivana
|13. 5. 2013 17:56
Je jí plný hrnec a nikdo se do ní moc nehrne. Žampiony s kapustou do zelnačky nedávám nikdy, papriku hned aby se dobře provařila no a asi proto je to pro nás celkem divná kombinace, kterou už opakovat nebudu.