• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelňačka podle mé chuti
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka podle mé chuti

autor: Jurgen.k
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka podle mé chuti
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      sklenice bílé zelí ve sladkokyselém nálevu
    • 200
      g žampiony
    • 200
      g růžičková kapusta
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule větší
    • česnek
    • klobása pálivá
    • maďarská klobása
    • 6
      ks brambory
    • majoránka
    • paprika
    • sůl
    • cukr
    • nové koření
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Na drobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme dozlatova. Přidáme zelí ze sklenice a zalijeme 2 l vody. Pořádně promícháme a okořeníme, kmínem, paprikou, majoránkou, solí, novým kořením, bobkovým listem, pepřem a necháme vařit.
2
Zatím si oloupeme brambory a uvaříme ve druhém hrnci. Nakrájíme si klobásy na plátky, které ještě přepůlíme a tak po půl hodině přidáme do hrnce. Připravíme si žampiony také na plátky a růžičkovou kapustu, každý ať si jí nakrájí podle svého uvážení a dáme vařit do hrnce.
3
Podle chuti přidáváme průběžně papriku a majoránku. Na závěr přidáme již uvařené brambory a dochutíme jednou nebo dvěma lžičkami cukru.
4
Necháme uležet do druhého dne v lednici a věřte, nemá chybu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza čtyř chutí

Pizza čtyř chutí

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Zelňačka studentská

Zelňačka studentská

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 11. 11. 2014 23:50

    Přesně. Kombinace žampionů s kapustou a mrkve, to je i pro naší rodinu divná kombinace.. A i toho kysaného zelí je na polevku hodně, teda pokud s ní nebudu chtít nakrmit i sousedy.. Divný recept

  • Ivana | 13. 5. 2013 17:56

    Je jí plný hrnec a nikdo se do ní moc nehrne. Žampiony s kapustou do zelnačky nedávám nikdy, papriku hned aby se dobře provařila no a asi proto je to pro nás celkem divná kombinace, kterou už opakovat nebudu.

  • Ladia - | 20. 11. 2009 14:29

    I podle mé ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Bobkový list Brambory Česnek Cibule Cukr Klobása Maďarská klobása Majoránka Máslo Mrkev Nové koření Paprika Pepř mletý Růžičková kapusta Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Rybí steak

Rybí steak

Vynikající těstovinový salát se špenátem

Vynikající těstovinový salát se…

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

19
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
18
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
14
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
12
Klasické lečo
Klasické lečo
11
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Zelňačka III.
Zelňačka III.
Zelňačka mojí maminky
Zelňačka mojí maminky
Zelňačka na jedničku
Zelňačka na jedničku
Zelňačka pro přátele
Zelňačka pro přátele
Zelňačka s bramborovou kaší
Zelňačka s bramborovou kaší
Zelňačka s fazolemi II.
Zelňačka s fazolemi II.
  • Recepty.cz
  • Zelňačka podle mé chuti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact