• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelňačka podle mé chuti
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka podle mé chuti

autor: Jurgen.k
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka podle mé chuti
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      sklenice bílé zelí ve sladkokyselém nálevu
    • 200
      g žampiony
    • 200
      g růžičková kapusta
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule větší
    • česnek
    • klobása pálivá
    • maďarská klobása
    • 6
      ks brambory
    • majoránka
    • paprika
    • sůl
    • cukr
    • nové koření
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Na drobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme dozlatova. Přidáme zelí ze sklenice a zalijeme 2 l vody. Pořádně promícháme a okořeníme, kmínem, paprikou, majoránkou, solí, novým kořením, bobkovým listem, pepřem a necháme vařit.
2
Zatím si oloupeme brambory a uvaříme ve druhém hrnci. Nakrájíme si klobásy na plátky, které ještě přepůlíme a tak po půl hodině přidáme do hrnce. Připravíme si žampiony také na plátky a růžičkovou kapustu, každý ať si jí nakrájí podle svého uvážení a dáme vařit do hrnce.
3
Podle chuti přidáváme průběžně papriku a majoránku. Na závěr přidáme již uvařené brambory a dochutíme jednou nebo dvěma lžičkami cukru.
4
Necháme uležet do druhého dne v lednici a věřte, nemá chybu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza čtyř chutí

Pizza čtyř chutí

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Zelňačka studentská

Zelňačka studentská

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 11. 11. 2014 23:50

    Přesně. Kombinace žampionů s kapustou a mrkve, to je i pro naší rodinu divná kombinace.. A i toho kysaného zelí je na polevku hodně, teda pokud s ní nebudu chtít nakrmit i sousedy.. Divný recept

  • Ivana | 13. 5. 2013 17:56

    Je jí plný hrnec a nikdo se do ní moc nehrne. Žampiony s kapustou do zelnačky nedávám nikdy, papriku hned aby se dobře provařila no a asi proto je to pro nás celkem divná kombinace, kterou už opakovat nebudu.

  • Ladia - | 20. 11. 2009 14:29

    I podle mé ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Bobkový list Brambory Česnek Cibule Cukr Klobása Maďarská klobása Majoránka Máslo Mrkev Nové koření Paprika Pepř mletý Růžičková kapusta Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Banánky I

Banánky I

Americká buchta

Americká buchta

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

120
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
39
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
14
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
13
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Další doporučené recepty:

Zelňačka III.
Zelňačka III.
Zelňačka mojí maminky
Zelňačka mojí maminky
Zelňačka na jedničku
Zelňačka na jedničku
Zelňačka pro přátele
Zelňačka pro přátele
Zelňačka s bramborovou kaší
Zelňačka s bramborovou kaší
Zelňačka s fazolemi II.
Zelňačka s fazolemi II.
  • Recepty.cz
  • Zelňačka podle mé chuti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact