• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňačka podle mé chuti
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka podle mé chuti

autor: Jurgen.k
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka podle mé chuti
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      sklenice bílé zelí ve sladkokyselém nálevu
    • 200
      g žampiony
    • 200
      g růžičková kapusta
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule větší
    • česnek
    • klobása pálivá
    • maďarská klobása
    • 6
      ks brambory
    • majoránka
    • paprika
    • sůl
    • cukr
    • nové koření
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Na drobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme dozlatova. Přidáme zelí ze sklenice a zalijeme 2 l vody. Pořádně promícháme a okořeníme, kmínem, paprikou, majoránkou, solí, novým kořením, bobkovým listem, pepřem a necháme vařit.
2
Zatím si oloupeme brambory a uvaříme ve druhém hrnci. Nakrájíme si klobásy na plátky, které ještě přepůlíme a tak po půl hodině přidáme do hrnce. Připravíme si žampiony také na plátky a růžičkovou kapustu, každý ať si jí nakrájí podle svého uvážení a dáme vařit do hrnce.
3
Podle chuti přidáváme průběžně papriku a majoránku. Na závěr přidáme již uvařené brambory a dochutíme jednou nebo dvěma lžičkami cukru.
4
Necháme uležet do druhého dne v lednici a věřte, nemá chybu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza čtyř chutí

Pizza čtyř chutí

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Zelňačka studentská

Zelňačka studentská

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 11. 11. 2014 23:50

    Přesně. Kombinace žampionů s kapustou a mrkve, to je i pro naší rodinu divná kombinace.. A i toho kysaného zelí je na polevku hodně, teda pokud s ní nebudu chtít nakrmit i sousedy.. Divný recept

  • Ivana | 13. 5. 2013 17:56

    Je jí plný hrnec a nikdo se do ní moc nehrne. Žampiony s kapustou do zelnačky nedávám nikdy, papriku hned aby se dobře provařila no a asi proto je to pro nás celkem divná kombinace, kterou už opakovat nebudu.

  • Ladia - | 20. 11. 2009 14:29

    I podle mé ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Bobkový list Brambory Česnek Cibule Cukr Klobása Maďarská klobása Majoránka Máslo Mrkev Nové koření Paprika Pepř mletý Růžičková kapusta Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Plněný cop

Plněný cop

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Italská pomazánka

Italská pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

124
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
50
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Dýňová tortila
Dýňová tortila
16
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Hvězda seriálu Satoranský (85): Velký návrat na Modravu

Hvězda seriálu Satoranský (85): Velký návrat na Modravu

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Blesk.cz Módní expertka Ina T. si vzala na paškál nové dresy ligistů: Slavia líbivá i »v savu« a...  První titul pro Baník!

Módní expertka Ina T. si vzala na paškál nové dresy ligistů: Slavia líbivá i »v savu« a... První titul pro Baník!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Další doporučené recepty:

Zelňačka III.
Zelňačka III.
Zelňačka mojí maminky
Zelňačka mojí maminky
Zelňačka na jedničku
Zelňačka na jedničku
Zelňačka pro přátele
Zelňačka pro přátele
Zelňačka s bramborovou kaší
Zelňačka s bramborovou kaší
Zelňačka s fazolemi II.
Zelňačka s fazolemi II.
  • Recepty.cz
  • Zelňačka podle mé chuti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact