Dobrá připomínka že vaříte brambory zvlášt v tom zelí se špatně uvaří . děkuji VL :-
Dobra,akorat s em pridala take brambory a klobasu osmahla na zacatku.
Zelňačku jsem dnes dělala poprvé, dala jsem asi 300 g zelí i se šťávou, k tomu asi 1,7 l vody, jednu velkou cibuli, jednu nožičku klobásky, zhruba 2 pol. lžíce papriky, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, trochu pepře a sůl podle chuti. Protože mám ráda zelňačku poměrně kyselou, přidala jsem šťávu z půlky citronu. Nakonec jsem dala asi 150 ml šlehačky (bez mouky). A chutnala :)
Což takhle přidat pár lžic polévky (omáčky) do smetany, zamíchat, a teprve pak do hrnce? Mě se to osvědčilo...
opravuji me predchozi prohlaseni,pul hodiny nestaci,zrovna se mi srazila :-D
presne tak,smetanu je potreba mit vytahlou z lednice nejmene kdyz zacinate varit,aby se trosku ohrala,nebo ji pro jistou prohrat zvlast v kastrulku,ale staci kdyz bude tak pul hodiny venku z lednice ;-),mam odzkouseno
Smetana se nesrazi, pokud ji nechate chvili venku z ledničky, nesmi se davat studená, pak se "zdští".Já ji vytahnu z lednicky tak aspon 2 hodiny před použitím.
vyborny recept, diky za rady, za 1*, kamaradum i mne velmi chutnala
Je dulezite aby kysela slozka byla uz prevarena, kdyz do ni date mleko. Pak se nezrazi.
Jak to mam udelat, aby se mi ta smetana pro priliti do zelnacky nesrazila?
napište prosim tak odhadem množství ingredienci.o) jsem začínající kuchařka a opravdu netuším.o))) díky
delam ji dost casto,samozrejme nejlepsi je vzdy o vanocich.moc dobra je s pikantnima klobaskama.
Taky jsem ji vyzkousela,misto klobasy jsem dala spekacek.Byla moc dobra,akorat je skoda,ze tam neni napsany mnozstvi,kolik ceho dat,
Jo už jsem jí taky dělal. Akorát jsem to přepísk a mělo toho kýbl, tak sem jí rozdal mezi kámoše a oblizovali se až za ušima, chválim, Halbi
dělám bez mléka (i smetany) a taky je to výborné. Patří mezi mé nejoblíbenější :o)
pro vsechny kdo nemohou nebo nechteji tuky - maji napr. jako ja vysoky cholesterol-delala jsem ji bez klobasy a misto smetany nizkotucne mleko a presto je opravdu vyborna!!!
Tak jsem ji vyzkousel, ale jelikoz "maminka" zapomela napsat kolik ceho se ma dat, tak mi vznikly asi 3 litry nalevu. Asi do toho nalozim Hermelin...
Každý rok ji děláme na Nový rok. Vždycky se na Silvestra sejdeme s kamarády a ráno je to jako snídaně. Na kocovinu je to lepší než česnečka. Mňam.
my tam řidaváme ještě hříbky a nebo žampiony a to je úplně supr.Vzskoušejte to Markétka
Tož sme ju zrobili a bylo to dobre. Enem sme litovali, že nemáme větší kastrol. Samosebou, že je dobré tu zupu nehltať hned. Moc dobra je esli se počká tak 5 hodin nebo až do druhého dňa. Zdravím šecky
Jeste zkuste vyvar z uzeneho masa!!!!! vynikajici
Ted me ji udelala moje mila a je moc dobra. Dekujem.
Zelňačku miluju je to moje nejoblíbenější jídlo. Moje mamka ji dělá úplně stejně jen když má přidává místo vody vývar z kuřete nebo z vepřových kostí a to má pak větší sílu a brambory máme taky uvařené zvlášť protože v tom zelí se neuvaří jsou pořád natvrdlé. a ještě přidáváme feferonku.