• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelňačka mojí maminky
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka mojí maminky

autor: Tess
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka mojí maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kysané zelí
    • smetana
    • brambory
    • bobkový list
    • nové koření
    • pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      paprika - sladká
    • cibule
    • hladká mouka
    • ostravská klobása

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přisypeme papriku, dolejeme vodou. Přidáme překrájené kysané zelí, nové koření, bobkový list a pepř.
2
Vaříme, dokud není zelí měkké. Potom přidáme na kolečka nakrájenou ostravskou klobásu a povaříme ještě cca 5 minut.
3
Potom zalijeme smetanou a zahustíme (mouka + smetana). Zvlášť uvaříme brambory, uvařené je rozštoucháme (kdo chce může si na ně usmažit i cibulku). Rozšťouchané brambory rozdělíme na talíře a přelijeme zelňačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vladimír | 22. 9. 2012 09:04

    Dobrá připomínka že vaříte brambory zvlášt v tom zelí se špatně uvaří . děkuji VL :-

  • svetlana | 15. 11. 2011 16:09

    Dobra,akorat s em pridala take brambory a klobasu osmahla na zacatku.

  • fooly
    fooly | 22. 1. 2011 22:03

    Jednoduchá a dobrá zelňačka.Akorát brambory sem přidal do polivky.

  • recepty73
    recepty73 | 12. 11. 2010 13:42

    ...nejdřív vařím brambory,pak přidávám zelí=úspora nádobí :-)).

  • Eva J. | 18. 10. 2009 23:53

    Zelňačku jsem dnes dělala poprvé, dala jsem asi 300 g zelí i se šťávou, k tomu asi 1,7 l vody, jednu velkou cibuli, jednu nožičku klobásky, zhruba 2 pol. lžíce papriky, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, trochu pepře a sůl podle chuti. Protože mám ráda zelňačku poměrně kyselou, přidala jsem šťávu z půlky citronu. Nakonec jsem dala asi 150 ml šlehačky (bez mouky). A chutnala :)

  • ivan s | 29. 8. 2009 18:12

    Což takhle přidat pár lžic polévky (omáčky) do smetany, zamíchat, a teprve pak do hrnce? Mě se to osvědčilo...

  • Iva Bednarova | 31. 3. 2008 14:42

    opravuji me predchozi prohlaseni,pul hodiny nestaci,zrovna se mi srazila :-D

  • Iva Bednarova | 31. 3. 2008 13:48

    presne tak,smetanu je potreba mit vytahlou z lednice nejmene kdyz zacinate varit,aby se trosku ohrala,nebo ji pro jistou prohrat zvlast v kastrulku,ale staci kdyz bude tak pul hodiny venku z lednice ;-),mam odzkouseno

  • Dana | 25. 2. 2007 11:30

    Smetana se nesrazi, pokud ji nechate chvili venku z ledničky, nesmi se davat studená, pak se "zdští".Já ji vytahnu z lednicky tak aspon 2 hodiny před použitím.

  • Anonym | 16. 9. 2006 16:57

    vyborny recept, diky za rady, za 1*, kamaradum i mne velmi chutnala

  • Marcela Vrabcová | 10. 1. 2006 10:45

    Je dulezite aby kysela slozka byla uz prevarena, kdyz do ni date mleko. Pak se nezrazi.

  • Ljenka | 8. 1. 2006 14:48

    Jak to mam udelat, aby se mi ta smetana pro priliti do zelnacky nesrazila?

  • Petra | 4. 10. 2005 21:55

    napište prosim tak odhadem množství ingredienci.o) jsem začínající kuchařka a opravdu netuším.o))) díky

  • klarka janeckova | 21. 9. 2005 14:58

    delam ji dost casto,samozrejme nejlepsi je vzdy o vanocich.moc dobra je s pikantnima klobaskama.

  • Jana | 1. 8. 2005 06:33

    Taky jsem ji vyzkousela,misto klobasy jsem dala spekacek.Byla moc dobra,akorat je skoda,ze tam neni napsany mnozstvi,kolik ceho dat,

  • Petr Halbrštát | 16. 3. 2005 08:03

    Jo už jsem jí taky dělal. Akorát jsem to přepísk a mělo toho kýbl, tak sem jí rozdal mezi kámoše a oblizovali se až za ušima, chválim, Halbi

  • D. | 9. 3. 2005 14:54

    dělám bez mléka (i smetany) a taky je to výborné. Patří mezi mé nejoblíbenější :o)

  • petra | 21. 1. 2005 12:55

    pro vsechny kdo nemohou nebo nechteji tuky - maji napr. jako ja vysoky cholesterol-delala jsem ji bez klobasy a misto smetany nizkotucne mleko a presto je opravdu vyborna!!!

  • Marek | 2. 1. 2005 20:11

    Tak jsem ji vyzkousel, ale jelikoz "maminka" zapomela napsat kolik ceho se ma dat, tak mi vznikly asi 3 litry nalevu. Asi do toho nalozim Hermelin...

  • Ruda | 30. 12. 2004 18:42

    Každý rok ji děláme na Nový rok. Vždycky se na Silvestra sejdeme s kamarády a ráno je to jako snídaně. Na kocovinu je to lepší než česnečka. Mňam.

  • markéta Hanáková | 17. 12. 2004 11:19

    my tam řidaváme ještě hříbky a nebo žampiony a to je úplně supr.Vzskoušejte to Markétka

  • Pan Dan | 8. 11. 2004 13:47

    Tož sme ju zrobili a bylo to dobre. Enem sme litovali, že nemáme větší kastrol. Samosebou, že je dobré tu zupu nehltať hned. Moc dobra je esli se počká tak 5 hodin nebo až do druhého dňa. Zdravím šecky

  • Kamila Kozlovsky | 7. 10. 2004 21:13

    Jeste zkuste vyvar z uzeneho masa!!!!! vynikajici

  • Jenik | 6. 10. 2004 21:42

    Ted me ji udelala moje mila a je moc dobra. Dekujem.

  • Klára | 30. 9. 2004 13:44

    Zelňačku miluju je to moje nejoblíbenější jídlo. Moje mamka ji dělá úplně stejně jen když má přidává místo vody vývar z kuřete nebo z vepřových kostí a to má pak větší sílu a brambory máme taky uvařené zvlášť protože v tom zelí se neuvaří jsou pořád natvrdlé. a ještě přidáváme feferonku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Kysané zelí Nové koření Ostravská klobása Paprika - sladká Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudlová polévka s mrkví

Nudlová polévka s mrkví

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Kávěnky

Kávěnky

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

Pomerančový sorbet

Pomerančový sorbet

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Ledový salát s karotkou

Ledový salát s karotkou

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

66
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
63
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
26
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Tereza Ramba otevřeně o zánětu mozkových blan: Doteď mám bolesti!

Tereza Ramba otevřeně o zánětu mozkových blan: Doteď mám bolesti!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Zelná polévka s uzenými žebry
Zelná polévka s uzenými žebry
Zelňačka
Zelňačka
Zelňačka III.
Zelňačka III.
Zelňačka na jedničku
Zelňačka na jedničku
Zelňačka podle mé chuti
Zelňačka podle mé chuti
Zelňačka pro přátele
Zelňačka pro přátele
  • Recepty.cz
  • Zelňačka mojí maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact