Vodu přívedeme k varu. Nakrájíme na kostky brambory, klobásku na kolečka, scedíme zelí a nakrájíme na drobno a feferonku na jemno. Když voda začne vřít, přidáme do ní všechny nakrájené suroviny. Osolíme, okmínujeme a povaříme. Potom rozmícháme smetanu s moukou a paprikou. Když jsou brambory měkké, nalijeme ochucenou smetanu do polévky a vše krátce povaříme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
kokot
|29. 12. 2016 15:25
Neumite varit
Jarda
|29. 10. 2011 14:56
Tak jsme zkoušeli s přítelkyní tento recept a řeknu vám... katastrofa, děs, běs =-O
Polévka byla sladká, jinak vodnatá. Prostě voda se zelím.
Tak jsem do toho dal feferonku (poslední záchrana) a u jídla jsme slzeli jaká to byla síla - pálivá voda se zelím :-$
Co jsme udělali špatně, i když jsme dodrželi recept?
Veronika Lindner
|22. 4. 2008 13:57
To je zelnacka jak ma byt.Vcera jsem ji delala,je rychla a vyborna.
otaznik
|12. 11. 2007 02:28
Recept je fakt jednoduchý a výborný.
Jana Pátková
|22. 10. 2007 19:53
Jak už bylo tady řečeno, napřed povařím brambory a až potom přidám zelí, jinak to není ono, nebo brambory povařím zvlášť a přidám do polévky se zelím apod. Jinak recept je dobrý,vařím podobně. Ale brambory a zelí najednou se neuvaří, brambory jsou natvrdlé. Všechny ostatní přílohy jsou vynikající a polévka také.
Dasha Matušů
|22. 10. 2007 18:08
Dneska zkouším tento recept a nemůžu si vynachválit :) Je to šíleně jednoduché a je to hnedka >>> doporučuji tedy všem, kteří mají tuto polévku rádi, ale bojí se ji připravit, že by ji pokazili. Já jsem tedy nepřidala feferonku, protože bych polívku pak jedla sama, ale myslím, že feferonka je dobrá obměna pro ty, kteří si libují v ostřejších jídlech... Moc děkuji za recept