• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelňačka II.
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka II.

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l voda
    • 1
      sklenice sterilované zelí
    • 3
      ks brambory
    • 1
      ks klobása
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks feferonka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      lžíce mletá paprika

Postup přípravy receptu

1
Vodu přívedeme k varu. Nakrájíme na kostky brambory, klobásku na kolečka, scedíme zelí a nakrájíme na drobno a feferonku na jemno. Když voda začne vřít, přidáme do ní všechny nakrájené suroviny. Osolíme, okmínujeme a povaříme. Potom rozmícháme smetanu s moukou a paprikou. Když jsou brambory měkké, nalijeme ochucenou smetanu do polévky a vše krátce povaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka s paprikovou klobásou

Zelňačka s paprikovou klobásou

Babiččina zelňačka

Babiččina zelňačka

Vánoční zelňačka s tofu

Vánoční zelňačka s tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kokot | 29. 12. 2016 15:25

    Neumite varit

  • Jarda | 29. 10. 2011 14:56

    Tak jsme zkoušeli s přítelkyní tento recept a řeknu vám... katastrofa, děs, běs =-O Polévka byla sladká, jinak vodnatá. Prostě voda se zelím. Tak jsem do toho dal feferonku (poslední záchrana) a u jídla jsme slzeli jaká to byla síla - pálivá voda se zelím :-$ Co jsme udělali špatně, i když jsme dodrželi recept?

  • Veronika Lindner | 22. 4. 2008 13:57

    To je zelnacka jak ma byt.Vcera jsem ji delala,je rychla a vyborna.

  • otaznik | 12. 11. 2007 02:28

    Recept je fakt jednoduchý a výborný.

  • Jana Pátková | 22. 10. 2007 19:53

    Jak už bylo tady řečeno, napřed povařím brambory a až potom přidám zelí, jinak to není ono, nebo brambory povařím zvlášť a přidám do polévky se zelím apod. Jinak recept je dobrý,vařím podobně. Ale brambory a zelí najednou se neuvaří, brambory jsou natvrdlé. Všechny ostatní přílohy jsou vynikající a polévka také.

  • Dasha Matušů | 22. 10. 2007 18:08

    Dneska zkouším tento recept a nemůžu si vynachválit :) Je to šíleně jednoduché a je to hnedka >>> doporučuji tedy všem, kteří mají tuto polévku rádi, ale bojí se ji připravit, že by ji pokazili. Já jsem tedy nepřidala feferonku, protože bych polívku pak jedla sama, ale myslím, že feferonka je dobrá obměna pro ty, kteří si libují v ostřejších jídlech... Moc děkuji za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Feferonka Klobása Kmín Mletá paprika Polohrubá mouka Sterilované zelí Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s lososem

Zeleninový salát s lososem

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Fofrperník

Fofrperník

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Kafíčkový moučník

Kafíčkový moučník

Kapustová polévka s vločkami a klobáskou

Kapustová polévka s vločkami a…

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

77
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
9
Klasické lečo
Klasické lečo
9
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
7
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
7
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Zelňačka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact