Zelí nakrájíme na krátké nudličky a dáme do hrnce. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev (asi 1/3 proti zelí) a na kostičky nakrájené brambory (asi tolik, co mrkve). Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka.
2
Pak si uděláme jíšku z mouky a másla (nebo Hery) a jíškou polévku zahustíme. Je potřeba udělat domácí jíšku, protože ta tomu dá správnou chuť - kupovaná sice zahustí, ale nechutná nijak.
3
Ještě chvíli povaříme, ochutíme vegetou a pepřem. Polévka je nejlepší druhý den, když se pořádně rozleží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra
|10. 1. 2008 17:55
Dneska jsem ji dělala a povedla se. Dokonce jsem ji snědla i já, která mám se zelím, v jiné podobě než čerstvé, problém. :) A použila jsem nakonec instantní jíšku - spěchala jsem a prošlo to :) Díky.
Martina
|2. 1. 2007 14:07
Je to velmi jednoduchý recept, dělala sem ji mamce k večeři a moc jí chutnala, takže děkuju :)
Jana Kutačová
|6. 6. 2006 13:17
Přidávám tam ještě i lžíci zakys.smetany,uvařené brambory a špetku majoránky.Jinak recept se mi taky líbí.:o)
Michala
|6. 6. 2006 12:43
Já dělám jíšku z červené papriky a přidávám tam ještě klobásu nebo na kostičky nakrájené uzené. A z koření kmín, bobkový list, nové koření a pepř.
Ellka Kasikova
|3. 4. 2006 14:30
tento recept je velmi dobry a vyjimecny.zelnacku mam rada proto se mi to moc libi!gratuluji vam opravdu se vam povedl!!!