Zelí, vejce, salám rozsekáme nadrobno. Cibuli nakrájet (pokud by jste chtěli sekat, pozor, může zhořknout). Vše smíchat s pomazánkovým máslem a majolkou, tak abychom dostali konzistenci salátu na chlebíčky.<BR>Stále jsem přemýšlela, jak naložit s kysaným zelím, které mi rok co rok pomáhaly likvidovat slepice od sousedů a tento recept si vymyslel manžel, který tak nerad něco vyhazuje.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Evík
|26. 12. 2007 21:14
Už jsem ji dělala asi 5x a pokaždé byla do drobku sněžená - vynikající. Dávám velikou jedničku.
Ivana Samcová
|29. 9. 2007 12:46
Pomazánka je výborná! Nikdy jsem se zelím pomazánku nedělala, měla jsem trochu obavy, jaké to bude, ale je opravdu dobrá. zelí jsem raději 1x propláchla a na závěr jsem ji trošku připepřila, jinak podle receptu.
Anonym
|21. 6. 2007 23:53
Možná taky můžu poradit jeden způsob jak naložit s kysaným zelím: z lístkového těsta vykrájím hrníčkem kolečka, na spodní dám lžičkou hromádku propláchntého a zcezeného kyselého zelí, dalším kolečkem připlácnu, okraje zamáčknu, potřu ušlehaným vajíčkem, posypu kmínem nebo paprikou nebo strouhaným sýrem a šoupnu do trouby, peču do zezlátnutí.
Tereza -
|14. 6. 2007 14:55
Iris, nechcem si prihrievať vlastnú polievočku, ale skúste "Zelné krokety se sýrovou omáčkou" alebo Smažené palačinky".
Iris
|14. 6. 2007 13:08
Také mám ještě kysané zelí a stále přemýšlím, co s ním, aby to nebyl stále jen segedin nebo halušky. Určitě vyzkouším.