• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelná polévka s uzenými žebry
Napište svůj komentář k receptu

Zelná polévka s uzenými žebry

autor: heeduss
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelná polévka s uzenými žebry
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      l voda
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • kmín
    • 3
      lžička červená paprika sladká
    • 5
      ks nové koření
    • 3
      ks bobkový list
    • 0,50
      kg uzená žebra
    • 40
      g špek
    • 1
      kelímek smetana 12%
    • 30
      g hladká mouka
    • 30
      g máslo
    • masox

Postup přípravy receptu

1
Cibulku pokrájíme na jemno a opečeme na vyškvařeném špeku dokud nezesklovatí. Poté zasypeme paprikou a krátce orestujeme, tak aby nám paprika nezhořkla. Poté přidáme pokrájené zelí se šťávou, bobkový list, nové koření, sůl, pepř a kmín a lehce podusíme.
2
Zalijeme vodou a přidáme uzená žebra. Až budou žebra měkká, zahustíme vše jíškou připravenou z mouky a másla a přidáme vedle uvařené brambory na kostky, kelímek sladké smetany a česnek na plátky.
3
Dochutíme masoxem podle chuti. Povaříme ještě tak 10 minut.
4
Poté žebra vyjmeme, obereme a maso vložíme zpět do polévky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky

Polévka z červeného zelí s uzenými…

Zelná polévka

Zelná polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jan | 17. 3. 2016 11:58

    Žebra vařím zvlášť , potom udělám cibulku s paprikou , dodám zelí , vývar s žeber které oberu a maso naházím do polévky a zvlášť uvařím brambory na kostičky . Jinak sůl , pepř , nové koření , kmín , bobkový list a smetana ideálně zakysaná no a dosolit . Masox u téhle polévky nepoužívám . No a když nejsou žebra a je chuť , dá se taky použít dobrá uzená klobása třeba Karvinská . :-D

  • Aivena | 8. 5. 2014 12:00

    Dnes jsem jí dělala výborná,žebra taky nejdřive povařím do měkka a pak dodělám podle receptu <3

  • tanadas | 30. 4. 2013 14:01

    Delam trochu jinak. Nejdriv varim zebra, aby v polevce nebyly kosticky, maso pak oberu, kosti vyhodim a pouziji do polevky jen vyvar s masem.

  • recepty73
    recepty73 | 25. 2. 2011 18:37

    ...dobrá i bez masoxu ;-)

  • Petr Kucín | 3. 8. 2009 14:33

    co s tím masem, které oberem :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Kysané zelí Máslo Masox Nové koření Pepř mletý Smetana 12% Špek Sůl Uzená žebra Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudlová polévka s mrkví

Nudlová polévka s mrkví

Domácí paštika

Domácí paštika

Kokosová očka

Kokosová očka

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Zapečené kuřecí s rajčaty

Zapečené kuřecí s rajčaty

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

53
Klasické lečo
Klasické lečo
47
Dýňová tortila
Dýňová tortila
42
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
42
Máslové řízky
Máslové řízky
33
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Poslední rozloučení s Hulkem Hoganem (†71): Problémová exmanželka nemohla chybět!

Poslední rozloučení s Hulkem Hoganem (†71): Problémová exmanželka nemohla chybět!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Zelná polévka s chlebem
Zelná polévka s chlebem
Zelná polévka s jablky
Zelná polévka s jablky
Zelná polévka s klobásou
Zelná polévka s klobásou
Zelňačka
Zelňačka
Zelňačka III.
Zelňačka III.
Zelňačka mojí maminky
Zelňačka mojí maminky
  • Recepty.cz
  • Zelná polévka s uzenými žebry
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact