Zelí na kostičky a cibuli nadrobno osmahneme na másle, zalijeme vodou, přidáme masox, osolíme, opepříme, vmícháme rajský protlak a vaříme, až je zelí měkké. Umleté vepřové maso smícháme v mléce namočenou a pak vymačkanou žemli, utřený česnek, špetku kari a sůl. Tvoříme malé knedlíčky a zavaříme asi 5 minut v polévce.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Adéla
|18. 4. 2008 19:39
Polévka je moc dobrá,zkusila jsem verzi knedliíčky bez housky-PARÁDA.Polévku jsem malinko zahustila zásmažkou.
Irena
|8. 1. 2008 17:54
Je to jeden z mála receptů, který není z kysaného ale čerstvého zelí, tak jsem ho zkusila, i když jsem byla lehce skeptická. A jsem velice mile překvapená - polévka je výtečná!
Milunka
|17. 12. 2007 18:19
Uvařila jsem tuto polévku jen s malinkou obměnou:knedlíčky dělám bez přidání housky........polévka je pak famózní, zařazuji do svých oblíbených. Dávám *
Věra
|21. 7. 2006 06:49
Myslím, že můžete klidně použít i sterilované zelí, a polévka bude určitě také dobrá.
Jana
|19. 7. 2006 09:43
Prosim o radu,jestli muzu pouzit i steril.sladkok.zeli.Dekuji
Věra
|12. 7. 2006 08:00
Včera jsem polévku uvařila. I když se to nezdá je velmi rychlá a chutná.