Uzený bůček uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme část mouky, osmahneme, vmícháme papriku, několik lžic vývaru, osmahneme, zalijeme zbytkem vývaru a polévku přivedeme k varu.
2
Do polévky přidáme překrájené kysané zelí, koření a jemně utřený česnek. Když zelí změkne, vyjmeme pepř a bobkový list, polévku zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme.
3
Zelnou polévku podle chuti přisolíme a přidáme na kostičky nakrájený bůček a na kolečka nakrájenou klobásu.
Výborná polévka,někdy ani nepřidávám mouku.Česnek do zelňajdy nedávám :-)-nemusí být všude :-),alespoň u nás doma:-).
Nikolina Gogoská
|22. 1. 2009 10:01
vynikající!miluju zelí na všechny způsoby,ale tato polévka je bezkonkurenční!udělala jsem jí celej kýbl,aby zbylo i na druhej den,ale asi se vypařila:-)...
Baba jaga
|26. 11. 2007 18:27
ta polyvka bila vyborná.dala jsem sy deset porcý ,ale vsechno jsem nesežrala.
Minutovka
|17. 4. 2007 09:35
Je to výborný recept. Místo bůčku dávám nakostečky anglickou slaninu (15-20dkg), kterou osmahnu zároveň s cibulkou. Vody dám na začátek asi 1,5-2l, tak aby bylo zelí pod vodou. Jinak vodu dolévám během vaření. Podle toho, jak chci v závěru polévku hustou, tak přiliju vody.
Vincek
|8. 7. 2006 10:33
U většiny receptů mě chybí množství vody.
Eliška
|7. 4. 2006 17:31
Polévka je velmi dobrá.A ty záporné připomínky co jsou napsané ,ty to jíst nemusí nikdo je totiž nenutí.
Kuchařka on-line
|27. 6. 2005 13:38
Hodnocení je umožněno pouze po přihlášení registrovaného uživatele do systému.
PanzerBear
|27. 6. 2005 13:36
polevka teda nic moc, zdala se mi nejaka zmatena s tim varenym buckem.Mimochodem, nejde tuto polevku hodnotit, ale dal bych ji tak 3 minus.
Kateřina Čechová
|31. 5. 2005 10:36
Paní Kovářová, uvařila jsem tuto polévku předevčírem, byla moc moc dobrá. Nejlepší druhý den. Děkuju.
Irena
|14. 4. 2005 16:50
Je opravdu vynikající!Mockrát děkuji za dobrý recept!
petr Hälbig
|21. 2. 2005 17:50
Ja kdy delam tak poživam žebirka delam tlakovim hrnci pro vice osob ješte přidavam fefronku přeju dobrou chutí
Zdeněk Kublín
|17. 1. 2005 13:00
Dělám ji skoro stejně, jen místo moukou, zahušťuji namočeným a rozmixovaným chlebem. Získává na pikantnosti hlavně po "uležení ".Dobrou chuť.
macik sandů
|14. 11. 2004 10:17
právě ted se mi ta dobrá polívčička vaří na kamnech,zatím to vypadá chutně a vonávě...Mnam.
veronika mazzei
|12. 10. 2004 19:18
Byla moc dobra....doporucuji
Marcela
|22. 9. 2004 21:54
Mňam, nechala jsem se inspirovat a i když mám v Mnichově občas problém sehnet kus dobrého buřtu, tak sklidila velký úspěch..
Ali
|17. 9. 2004 10:59
Je výtečná....
Anna
|13. 9. 2004 16:32
Jednou mi ji pritel uvaril, tak muzu rici, ze patri mezi me oblibene polevky nyni uz ji varim i ja... a moje sestra se po ni muze utlouct... vrele vsem doporucuji..
Anonym
|30. 7. 2004 10:55
Včere jsem to přehnal s pivkem tak uvidím zda mi pomůže.