• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelná polévka s klobásou
Napište svůj komentář k receptu

Zelná polévka s klobásou

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 54
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelná polévka s klobásou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule menší
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 5
      ks pepř mletý
    • 0,50
      šálek smetana
    • paprika - sladká
    • 1
      ks bobkový list
    • 100
      g klobása
    • 300
      g kysané zelí
    • 150
      g uzený bůček

Postup přípravy receptu

1
Uzený bůček uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme část mouky, osmahneme, vmícháme papriku, několik lžic vývaru, osmahneme, zalijeme zbytkem vývaru a polévku přivedeme k varu.
2
Do polévky přidáme překrájené kysané zelí, koření a jemně utřený česnek. Když zelí změkne, vyjmeme pepř a bobkový list, polévku zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme.
3
Zelnou polévku podle chuti přisolíme a přidáme na kostičky nakrájený bůček a na kolečka nakrájenou klobásu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelná polévka

Zelná polévka

Zelná polévka s drožďovými nočky

Zelná polévka s drožďovými nočky

Zelná polévka s jablky

Zelná polévka s jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uršula | 11. 4. 2016 18:09

    Bylo by vhodné v ingrediencích zmínit vývar...

  • Roman | 10. 11. 2014 23:37

    Kdo se v kuchyni malinko pohybuje, nepotřebuje množství. Vaření není chemie či návod k použití.

  • sevka | 6. 11. 2014 10:35

    Skoda jen, ze se neuvadi, kolik porci toho je!!!!

  • Kum4r | 26. 10. 2014 12:31

    Myslete, intuitivně. Nemusí bejt všeho přesně daný množství.

  • Lt | 9. 12. 2013 10:48

    Best soup in the Czech Republic ;-)

  • Radek | 18. 2. 2012 11:04

    a kde je množství toho vývaru ??? to by mně opravdu zajímalo...

  • Petra | 11. 5. 2011 13:27

    taky jsme jí vyzkoušeli a je opravdu výýýbornááá ;-) :-* dokonce i kamarádům,kteří jsou velcí gurmáni moooc chutnala <3

  • pj20 | 2. 3. 2011 13:25

    naprosto luxusní ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 20. 2. 2011 15:19

    Chutnala, výborná ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 3. 11. 2010 07:42

    Výborná polévka,někdy ani nepřidávám mouku.Česnek do zelňajdy nedávám :-)-nemusí být všude :-),alespoň u nás doma:-).

  • Nikolina Gogoská | 22. 1. 2009 10:01

    vynikající!miluju zelí na všechny způsoby,ale tato polévka je bezkonkurenční!udělala jsem jí celej kýbl,aby zbylo i na druhej den,ale asi se vypařila:-)...

  • Baba jaga | 26. 11. 2007 18:27

    ta polyvka bila vyborná.dala jsem sy deset porcý ,ale vsechno jsem nesežrala.

  • Minutovka | 17. 4. 2007 09:35

    Je to výborný recept. Místo bůčku dávám nakostečky anglickou slaninu (15-20dkg), kterou osmahnu zároveň s cibulkou. Vody dám na začátek asi 1,5-2l, tak aby bylo zelí pod vodou. Jinak vodu dolévám během vaření. Podle toho, jak chci v závěru polévku hustou, tak přiliju vody.

  • Vincek | 8. 7. 2006 10:33

    U většiny receptů mě chybí množství vody.

  • Eliška | 7. 4. 2006 17:31

    Polévka je velmi dobrá.A ty záporné připomínky co jsou napsané ,ty to jíst nemusí nikdo je totiž nenutí.

  • Kuchařka on-line | 27. 6. 2005 13:38

    Hodnocení je umožněno pouze po přihlášení registrovaného uživatele do systému.

  • PanzerBear | 27. 6. 2005 13:36

    polevka teda nic moc, zdala se mi nejaka zmatena s tim varenym buckem.Mimochodem, nejde tuto polevku hodnotit, ale dal bych ji tak 3 minus.

  • Kateřina Čechová | 31. 5. 2005 10:36

    Paní Kovářová, uvařila jsem tuto polévku předevčírem, byla moc moc dobrá. Nejlepší druhý den. Děkuju.

  • Irena | 14. 4. 2005 16:50

    Je opravdu vynikající!Mockrát děkuji za dobrý recept!

  • petr Hälbig | 21. 2. 2005 17:50

    Ja kdy delam tak poživam žebirka delam tlakovim hrnci pro vice osob ješte přidavam fefronku přeju dobrou chutí

  • Zdeněk Kublín | 17. 1. 2005 13:00

    Dělám ji skoro stejně, jen místo moukou, zahušťuji namočeným a rozmixovaným chlebem. Získává na pikantnosti hlavně po "uležení ".Dobrou chuť.

  • macik sandů | 14. 11. 2004 10:17

    právě ted se mi ta dobrá polívčička vaří na kamnech,zatím to vypadá chutně a vonávě...Mnam.

  • veronika mazzei | 12. 10. 2004 19:18

    Byla moc dobra....doporucuji

  • Marcela | 22. 9. 2004 21:54

    Mňam, nechala jsem se inspirovat a i když mám v Mnichově občas problém sehnet kus dobrého buřtu, tak sklidila velký úspěch..

  • Ali | 17. 9. 2004 10:59

    Je výtečná....

  • Anna | 13. 9. 2004 16:32

    Jednou mi ji pritel uvaril, tak muzu rici, ze patri mezi me oblibene polevky nyni uz ji varim i ja... a moje sestra se po ni muze utlouct... vrele vsem doporucuji..

  • Anonym | 30. 7. 2004 10:55

    Včere jsem to přehnal s pivkem tak uvidím zda mi pomůže.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky
Polévky Oběd Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Hladká mouka Klobása Kysané zelí Paprika - sladká Pepř mletý Sádlo Smetana Sůl Uzený bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Tradiční jablečný koláč

Tradiční jablečný koláč

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

Poslední sledované recepty

35
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
32
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
31
Polévka z jarních cibulek
Polévka z jarních cibulek
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou, mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou,…
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
AHA.cz Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Survivor Novotný: Soukup na mě poslal gorily! A připravil mě o práci

Survivor Novotný: Soukup na mě poslal gorily! A připravil mě o práci

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Další doporučené recepty:

Zelná polévka s drožďovými nočky
Zelná polévka s drožďovými nočky
Zelná polévka s chlebem
Zelná polévka s chlebem
Zelná polévka s jablky
Zelná polévka s jablky
Zelná polévka s uzenými žebry
Zelná polévka s uzenými žebry
Zelňačka
Zelňačka
Zelňačka III.
Zelňačka III.
  • Recepty.cz
  • Zelná polévka s klobásou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact