Libové vepřové maso uvaříme spolu se solí, mrkví a celerem klasicky jako polévku.<BR>Měkké maso vyjmeme, necháme zchladit a rozkrájíme na kostičky. Vývar zcedíme, zředíme popřípadě horkou vodou, přidáme kmín, pepř a oloupané na kostky nakrájené brambory. Když jsou brambory měkké, zahustíme polévku jíškou s cibulovým základem. povaříme spolu s prolisovaným česnekem.
2
Než se maso uvaří připravíme si zelí do polévky: na kousku špeku nakrájeném na kostičky zpěníme jednu menší cibuli, přidáme trochu cukru, který mícháme spolu s cibulí, tím cibule zrůžoví a cukr zkaramelizuje. Přidáme kysané zelí, Podravku, přilijeme vodu a vaříme 1/4 hodiny.
3
Do zajíškovaného vývaru přidáme zpět na kostičky nakrájené maso, najemno nastrouhavnou zeleninu (mrkev a celer) a uvařené kysané zelí i se zelným vývarem. Krátce povaříme, sejmeme s plotny a přidáme majoránku.
4
Podáváme s chlebem. Tato polévka je vydatná a sytá. Lze jí nahradit celý oběd. Druhý den je ještě lepší.