• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelná polévka II.
Napište svůj komentář k receptu

Zelná polévka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelná polévka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová krkovice
    • mrkev
    • celer
    • cibule
    • česnek
    • brambory
    • kysané zelí
    • světlá jíška
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • majoránka
    • podravka
    • uzený špek kousek
    • 1
      lžička cukr
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Libové vepřové maso uvaříme spolu se solí, mrkví a celerem klasicky jako polévku.<BR>Měkké maso vyjmeme, necháme zchladit a rozkrájíme na kostičky. Vývar zcedíme, zředíme popřípadě horkou vodou, přidáme kmín, pepř a oloupané na kostky nakrájené brambory. Když jsou brambory měkké, zahustíme polévku jíškou s cibulovým základem. povaříme spolu s prolisovaným česnekem.
2
Než se maso uvaří připravíme si zelí do polévky: na kousku špeku nakrájeném na kostičky zpěníme jednu menší cibuli, přidáme trochu cukru, který mícháme spolu s cibulí, tím cibule zrůžoví a cukr zkaramelizuje. Přidáme kysané zelí, Podravku, přilijeme vodu a vaříme 1/4 hodiny.
3
Do zajíškovaného vývaru přidáme zpět na kostičky nakrájené maso, najemno nastrouhavnou zeleninu (mrkev a celer) a uvařené kysané zelí i se zelným vývarem. Krátce povaříme, sejmeme s plotny a přidáme majoránku.
4
Podáváme s chlebem. Tato polévka je vydatná a sytá. Lze jí nahradit celý oběd. Druhý den je ještě lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelná polévka

Zelná polévka

Zelná polévka s klobásou

Zelná polévka s klobásou

Zelná polévka s drožďovými nočky

Zelná polévka s drožďovými nočky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 29. 12. 2007 09:16

    Anonym, ale každá polievka sa dá urobiť rôznym spôsobom. Určite aj tá vaša je výborná:)))

  • Jana Kutačová | 28. 12. 2007 20:16

    Je spousta druhů zelňaček a každý z nás ji dělá trochu jinak....Ten karamel může být zajímavý .o)))

  • Anonym | 28. 12. 2007 16:26

    Nějak nechápu ten karamel a jíšku. A vlastně zelňačku dělám docela jinak.

  • nikol | 27. 12. 2007 19:23

    vyborna zelnacka dekuji

  • nikolka | 27. 12. 2007 19:22

    vyborna polevka doma jsme si pochutnali

  • Anonym | 30. 6. 2005 19:19

    panebože, to musí být bašta, to fakt můžu....slibuju, že ji určitě udělám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Cibule Cukr Drcený kmín Kysané zelí Majoránka Mrkev Pepř mletý Podravka Sůl Světlá jíška Uzený špek Vepřová krkovice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Banánové řezy

Banánové řezy

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

25
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
20
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
19
Skořicový elixír
Skořicový elixír
17
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
14
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Zelná polévka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact