• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelná polévka
Napište svůj komentář k receptu

Zelná polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 25
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelná polévka
Zelná polévka
Zelná polévka
Zelná polévka
Zelná polévka
Zelná polévka
Zelná polévka
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 250
      g brambory
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      lžíce sádlo
    • 2
      l voda
    • 6
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce ocet
    • 3
      kostka masox
    • 1
      špetka petrželka
    • 1
      šálek smetana
    • 250
      g kysané zelí
    • 1
      lžička drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Vodu nalijeme do hrnce, přidáme rozdrcený masox a uvedeme do varu. Přidáme okapané a překrájené zelí a uvaříme do měkka. Potom přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, osolíme je, přidáme kmín a necháme vařit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

2
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji částí vývaru, nalijeme do polévky, rozmícháme a za častého míchání dále vaříme, až jsou brambory měkké.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Nakonec přidáme smetanu rozmíchanou s trochou mouky. Polévku ochutíme octem a při podávání posypeme rozsekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Polévka zelňačka s bramborovými rybkami

Polévka zelňačka s bramborovými…

Zelňačka s fazolemi II.

Zelňačka s fazolemi II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva a Pája | 10. 10. 2007 11:02

    Přeji krásný den.Mooooc dobré a šikovně rychlé.Děkujem:)

  • Petr a Jana | 5. 1. 2006 19:32

    Právě jsme ji snědli k večeři. Byla skvělá. Udělali jsme si ji hodně hustou a ani sme nepotřebovali pečivo.

  • Jana | 3. 2. 2005 09:31

    Je výborná. Dobré je také přidat sušené houby (na začátku vaření), mletou červenou papriku a kdo má rád ostré, i feferonku. Taková polévka výtečně zahřeje !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Zelňačka
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drcený kmín Hladká mouka Kysané zelí Masox Ocet Petrželka Sádlo Smetana Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Výborné buchty

Výborné buchty

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Amorův jablečný řez (koláč)

Amorův jablečný řez (koláč)

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

112
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
86
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
64
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
50
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
49
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Další doporučené recepty:

Zelí s ananasem jako příloha
Zelí s ananasem jako příloha
Zelí s rajčatovým protlakem
Zelí s rajčatovým protlakem
Zelná pálivka
Zelná pálivka
Zelná polévka III.
Zelná polévka III.
Zelná polévka IV.
Zelná polévka IV.
Zelná polévka s drožďovými nočky
Zelná polévka s drožďovými nočky
  • Recepty.cz
  • Zelná polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact