• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelná polévka
Napište svůj komentář k receptu

Zelná polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 25
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelná polévka
Zelná polévka
Zelná polévka
Zelná polévka
Zelná polévka
Zelná polévka
Zelná polévka
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 250
      g brambory
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      lžíce sádlo
    • 2
      l voda
    • 6
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce ocet
    • 3
      kostka masox
    • 1
      špetka petrželka
    • 1
      šálek smetana
    • 250
      g kysané zelí
    • 1
      lžička drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Vodu nalijeme do hrnce, přidáme rozdrcený masox a uvedeme do varu. Přidáme okapané a překrájené zelí a uvaříme do měkka. Potom přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, osolíme je, přidáme kmín a necháme vařit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

2
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji částí vývaru, nalijeme do polévky, rozmícháme a za častého míchání dále vaříme, až jsou brambory měkké.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Nakonec přidáme smetanu rozmíchanou s trochou mouky. Polévku ochutíme octem a při podávání posypeme rozsekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Polévka zelňačka s bramborovými rybkami

Polévka zelňačka s bramborovými…

Zelňačka s fazolemi II.

Zelňačka s fazolemi II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva a Pája | 10. 10. 2007 11:02

    Přeji krásný den.Mooooc dobré a šikovně rychlé.Děkujem:)

  • Petr a Jana | 5. 1. 2006 19:32

    Právě jsme ji snědli k večeři. Byla skvělá. Udělali jsme si ji hodně hustou a ani sme nepotřebovali pečivo.

  • Jana | 3. 2. 2005 09:31

    Je výborná. Dobré je také přidat sušené houby (na začátku vaření), mletou červenou papriku a kdo má rád ostré, i feferonku. Taková polévka výtečně zahřeje !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Zelňačka
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drcený kmín Hladká mouka Kysané zelí Masox Ocet Petrželka Sádlo Smetana Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Lotrinský quiche

Lotrinský quiche

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

260
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
82
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
80
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
62
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…
58
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Zelí s ananasem jako příloha
Zelí s ananasem jako příloha
Zelí s rajčatovým protlakem
Zelí s rajčatovým protlakem
Zelná pálivka
Zelná pálivka
Zelná polévka III.
Zelná polévka III.
Zelná polévka IV.
Zelná polévka IV.
Zelná polévka s drožďovými nočky
Zelná polévka s drožďovými nočky
  • Recepty.cz
  • Zelná polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact