anglická slanina
Nebo pikantní klobáska (možno obojí)
300
g
polohrubá mouka
2
ks
vejce
1
lžička
kmín
Vrchovatá
1
lžíce
majoránka
Vrchovatá
1
dl
rostlinný olej
Postup přípravy receptu
1
Zelí propláchneme a nakrájíme na menší kousky, přidáme mouku, vejce, slaninu či klobásku, koření a olej. Vymažeme plech, těsto na něj vlijeme a pečeme v předem prohřáté troubě asi 45 minut při 230 °C dozlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hanka
|9. 1. 2008 21:19
Dala jsem tam 200g mouky a přidala jsem trochu strouhanky (asi pol.lžíci) a dělala jsem to na pánvičce na trošce oleji. Přítel si báječně pošmáknul (dělala jsem jen takové menší placičky, skoro jako na podšálek malého hrnčeku. A suché nebyly. :-)
Vladimír Trailin
|7. 8. 2007 12:47
Výška těsta by měla být tak 1 cm,a pečení bych doporučil na méně než 230 C.Tak 180 je dostačující.Když začne placka na povrchu růžovět,je hotovo.U nás na Šumavě,odkud pocházím,se nedělala jako hlavní jídlo,ale byla na stole po celý den a kdo měl právě hlad utrhl si z placky kolik chtěl.Zvláště ji měl rád náš děda.Ještě doporučuji nešetřit na kmínu.
Renda
|29. 4. 2006 14:33
Tak jsem dnes tvořila tento recept k obědu....a vznikla z toho vysušená placka. A to jsme do něj přidali i vodu a sůl, aby šlo těsto vůbec vymíchat. Nechybí v receptu nějaké suroviny?Kdyby bylo šťavnatější, tak by to mohlo být OK.