Na dno pekáče "pohážeme" polovinu vymačkaného kyselého zelí, aby bylo dno pokryto. Posypeme grilovacím kořením a pokryjeme plátky másla. Na to položíme omyté kuře, rozříznuté na více dílů, nebo pouze na dvě poloviny, řezem dolů. Opět "pohážeme" zbytkem zelí, posypeme grilovacím kořením a zbylým máslem. Nakonec kuře zalejeme kysanou smetanou trochu zředěnou vodou. Pečeme přikryté v předem vyhřáté troubě cca 45 minut. Pak odkryjeme a ještě asi 10 minut zapečeme. Podáváme s bramborem, nebo s chlebem.
U mě zvítězila lenost... Brambory jsem přihodila na zelí - pod kuře, člověk nemá tolik nádobí a brambory mají výbornou chuť, jinak jsem přidala taky ještě cibuli a do zelí poházela kousky ostré klobásky....
Kristýna Komárková
|30. 11. 2006 19:18
Opravdu výborné
Radka Albrechtová
|30. 6. 2006 11:10
Opravdu moc dobré.
Jana
|21. 11. 2005 01:43
Já to dělám tak,že do suchého pekáče navrstvím sterilizované zelí i s trochou nálevu,ale ne moc.Na to naskládám plátky cibule,na ně plátky anglické slaniny,a na to dám kuře okořeněné grilovacím kořením,rozseknuté na poloviny.Pár plátků másla na maso,jen tenkých.Přiklopit a péct.Nepodlévat,kuře samo pustí šťávu.Velmi dobré s bramborovým knedlíkem.