lžíce
olej
na osmahnutí cibule + 1 lžíce na vymazání mísy
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a 10 minut vaříme v mírně osolené vodě. Scedíme, necháme vychladnout. Vmícháme nakrájenou cibuli osmaženou na oleji, rozšlehaná vejce s mlékem, krupicí, trochou soli, pepře. Dáme do olejem vymazané zapékací mísy, zapečeme dorůžova.
Výborné jídlo! Já ho dělám trošku jinak, pro 4 osoby 800g hlávk.zelí, 8 - 10 vrchovatých lžic krupice, 6 - 7 dl mléka, mohou se dát i 4 vejce, jinak vše ostatní stejně, postup stejný, sůl podle chuti. Peču asi 25 - 30 min., cca na 220 stupňů. Nedávám už žádnou přílohu, jen zeleninový salát. Mňam. :-)